Nieuw album voor Queen drummer Roger Taylor

Outsider is Taylors eerste album met nieuw materiaal sinds Fun On Earth uitkwam in 2013. Veel van de nummers van het nieuwe album zijn opgenomen tijdens lockdown. Over de hele plaat brengt hij een gevoel van afzondering over, alsook bezorgdheid over het verstrijken van de tijd. Hij draagt het album naar eigen zeggen op “aan alle buitenstaanders, degenen die zich aan de zijlijn gelaten voelen”.

Genieten

Over het opnemen van Outsider zegt Taylor: “Ik heb een beetje een creatieve spurt gehad en plotseling vond ik mezelf met een album, dat was heerlijk. Het was een verrassing! “Ik bevond me net in de studio en de liedjes kwamen vanzelf, de een na de ander. Het was echt genieten.” Een zeer persoonlijk project, waarbij de instrumentatie bijna volledig wordt uitgevoerd door Taylor zelf. Met zijn grotendeels ingetogen zang past dit helemaal bij de beschouwende sfeer van het album.

Tour

De aankondiging van het nieuwe album is niet het enige wat de drummer te melden heeft. Er komt namelijk in oktober ook een heuse VK-tour aan. Helaas voor ons zijn er hiernaast nog geen andere shows gepland.

Nu de pandemie wederom de VK en Europese tour van Queen + Adam Lambert deed doen verzetten, heeft de veelgeprezen drummer besloten om op pad te gaan voor een reeks intieme shows. Taylor: “Dit is mijn bescheiden tour, ik wil gewoon dat het heel leuk is, muzikaal heel goed, en ik wil dat iedereen ervan geniet. Ik kijk er echt naar uit. Ga ik ook Queen-nummers spelen? Absoluut!”.

Het album Outsider zal op 1 oktober van dit jaar uitkomen.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws