Nick Cave komt op 16 oktober met Warren Ellis naar Carré

Over 23 dagen staan Nick Cave & Warren Ellis in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het bezoek aan onze hoofdstad is in het kader van hun gezamenlijke album Carnage. De kaartverkoop start morgen al, op vrijdag 24 september via de website van Carré. 

Het duo componeerde samen soundtracks en Ellis is al langere tijd lid van The Bad Seeds, de vaste band van Nick Cave. Carnage is pas het eerste volledige gezamenlijke album dat het duo heeft uitgebracht. De creatieve chemie van Cave en Ellis is geworteld in hun lange geschiedenis van muziek maken. Ze kruisten elkaar voor het eerst in 1993. Ellis speelde viool op verschillende nummers voor het Nick Cave & The Bad Seeds-album Let Love In. Daarna voegde hij zich bij de band en de rest is geschiedenis.

Het optreden biedt voor de Nederlandse fans de mogelijkheid om de zanger alsnog live te zien. Cave en Ellis zouden samen met The Bad Seeds namelijk dit jaar optreden in de Ziggo Dome. Het concert werd, zoals zoveel optredens, door de maatregelen rondom Covid-19 gecanceld. Cave en Ellis worden voor dit optreden op het podium vergezeld door muzikant Johnny Hostile en achtergrondzangers Wendi Rose, T Jae Cole en Janet Ramus.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws