Nancy Wilson: You and Me | Album van de week

De muziekwereld komt langzaamaan weer op gang, er kan weer genoten worden van muziek op een podium. Iets waar we in de Covid-periode wel gewoon van konden blijven genieten: albums! In de rubriek ‘Album van de week’ plaatst de redactie van Soundz iedere week een nieuwe favoriet. Dit keer: You and Me van Nancy Wilson.

Door Jean-Paul Heck

Overschaduwd

Nancy Wilson is altijd een beetje overschaduwd door haar oudere zus Ann. Op zich logisch. Wat Robert Plant en Freddie Mercury voor de mannelijke rockvocalisten was, is Ann al jaren bij de dames. Het boegbeeld van de band Heart zou echter nooit dat succes hebben gehad zonder Nancy. De blondine is immers niet alleen een geducht componist en gitarist. Haar tweede stem is onontbeerlijk in de totaalsound van de band. Daarnaast heeft ze in het verleden op albums van Heart de nodige songs gezongen zoals de megahit ‘These Dreams’.

Perfecte balans

Op haar soloplaat You and Me brengt ze die heerlijke stem perfect in stelling. En dat ook nog gecombineerd met haar ragfijne gitaarspel. You and Me is dan ook een erg geslaagd project met een aantal eigen composities en een handvol covers die met veel precisie zijn gekozen. Of het nu ‘The Boxer’ van Paul Simon is of ‘The Rising’ van Bruce Springsteen. Geen moment krijg je het idee van lukrake keuzes. Daarnaast brengt ze ook nog eens een prachtige hommage aan haar goede vriend Eddie van Halen in ‘4 Edward’. Taylor Hawkins van de Foo Fighters en Duff McKagan van Guns N’ Roses schuiven zelfs ook nog even aan. Leuk maar niet eens echt nodig om van dit album een geslaagde solo exercitie te maken.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws