Tien vragen aan ‘hippiemeisje’ Melanie

Heb je hard moeten werken voor je doorbraak?

“In Amerika was ik een van de velen, maar in Europa was het eigenlijk meteen raak. Ik had een grote hit met Bobo’s Party, dat zelfs op nummer 1 kwam in Frankrijk. Opeens mocht ik in het vliegtuig de oceaan over. In datzelfde jaar scoorde ik ook een enorme hit in jullie land met Beautiful People, nog altijd één van mijn favoriete nummers. Toen ik in dat jaar werd gevraagd om op Woodstock te spelen, kwam dat als een complete verrassing. Eén van de programmeurs had mij zien optreden in Manhattan en wilde mij kost wat het kost op Woodstock hebben. Het was een moment dat mijn hele carrière en dus mijn leven veranderde.”

Je zal altijd die Melanie van Woodstock blijven. Vind je dat niet erg?

“Helemaal niet, Woodstock was gewoonweg een geweldige belevenis. Opeens stond ik tussen mijn helden die al jaren ervaring hadden met het spelen voor tienduizenden mensen. Ik dus totaal niet. En voor een verlegen meisje met een goede opvoeding was dit toch wel een schok. Opeens zag ik vrouwen naakt over het festivalterrein lopen en overal om mij heen werden drugs gebruikt. Ik snap nog altijd niet dat ik het op het podium uiteindelijk best goed deed.”

Kon dat verlegen meisje zich wel redden tussen al die mensen?

“Alleen managers mochten mee. Vrienden en familieleden niet. Toen ik over het festivalterrein vloog, kon ik niet meteen herkennen wat het was. Ik moest echt infomeren bij de piloot en die zei: ‘Melanie, dat zijn mensen. Meer dan honderdduizend!’ Uiteindelijk ben ik backstage nog verdwaald en werd ik opgepikt door een Hell’s Angel die mij weer tussen het publiek wilde zetten. Ik heb een regel van Beautiful People moeten zingen om hem te overtuigen dat ik echt een artiest was die moest optreden.”

Ben je nog altijd actief?

“Ik schrijf elke dag nummers en breng platen uit die nauwelijks nog worden opgemerkt. Dat vind ik niet erg. Ik neem ze mee naar mijn shows waar ze goed verkocht worden. Nu Peter er niet meer is, neem ik mijn zoon Beau-Jarred mee op tournee. Hij is echt mijn steun en toeverlaat. Mede dankzij mijn kinderen heb ik de draad weer kunnen oppakken. Toen Peter overleed, was het administratief een grote puinhoop. Hij had alle contacten met de boekers en opeens was er niets meer. Het heeft een tijd geduurd voordat ik uit het moeras kon stappen, maar ik heb nu weer de energie en de moed om erop uit te trekken. En ik ben eerlijk: het enige moment dat ik mij gelukkig voel is als ik op een podium sta.”

Het hele interview met Melanie lees je in het nieuwe Soundz Magazine!

Melanie live: 4/12 in De Lawei, Drachten. 8/12 in Musis, Arnhem. 10/12 in TivoliVredenburg, Utrecht. 11/12 Patronaat, Haarlem. 12/12 in Markant, Uden. 14/12 in De Doelen, Rotterdam. 15/12 in Hedon, Zwolle.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws