Soundz Magazine LP's

Dit weekend in de Jaarbeurs Utrecht: de Mega Platen & CD Beurs

Zaterdag 13 en zondag 14 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht weer het wereldwijde festijn plaats op het gebied van popmuziek: de Mega Platen & CD Beurs. Deze 51e editie van dit welbezochte evenement staat dit jaar in het teken van Reggae fever.

Dit halfjaarlijkse staat als de grootste platenbeurs ter wereld in hoog aanzien bij popkenners, verzamelaars, dj’s, fans en muziekjournalisten. November jongstleden de Financial Times (UK) benoemde de beurs ’The Largest Vinyl Convention on Earth’. Uit de hele wereld stromen twee keer per jaar duizenden cratediggers naar Utrecht. Bij de ruim 500 exposanten ligt de verzamelde popgeschiedenis van de afgelopen zestig jaar uitgestald in de vorm van elpees, singles, maxisingles, cd’s en dvd’s.

Verder zijn er veel pop-gerelateerde items te vinden, zoals boeken, foto’s en tijdschriften. Er is zoals altijd ook weer een onderhoudend programma met signeersessies, cd-presentaties, liveoptredens en deejaysets. De vaste expositie tijdens dit evenement is ditmaal gecureerd door Aad Brakus en besteedt aandacht aan het onlangs door Unesco uitgeroepen Jamaicaans cultureel erfgoed: Reggae muziek.

Voor meer informatie ga je naar recordplanet.nl

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws