Matteo Myderwyk pioniert met klassieke en moderne stijlen

Matteo Myderwyk (30) is een klassiek moderne pianist en is sinds kort bekend als de eerste Nederlandse pianist die bij het internationale Warner Classic heeft getekend. Zijn muziek kenmerkt zich doordat hij pioniert met een klassieke benadering van moderne stijlen.

Keyboard uit de supermarkt

Myderwyk is tot over zijn oren in de neoklassieke muziek, elektronica, (free)jazz, pop en dance gedoken. Deze invloeden hoor je dan ook in zijn werk terug. Zijn eerste eigen instrument was een klein keyboard uit de supermarkt. Inmiddels hangt dat als souvenir naar vervlogen tijden aan de wand van zijn studio. Deze studio bouwde hij in de kapel naast zijn woning. Met onder meer de zijn harmonium, synthesizers, piano’s en een vleugel bouwt hij aan zijn gevarieerde maar altijd toegankelijke muziek.

Wellicht doet de naam van Myderwyk al een een belletje rinkelen. Afgelopen jaren heeft hij met zijn pakkende optredens al naam gemaakt in zowel klassieke concertzalen als poppodia. Ook stond hij onder meer op het festival Into The Great Wide Open.

Waar eerder werk vooral gebaseerd was op het vrije en geïmproviseerde karakter van zijn optredens, heeft hij zich nu ontpopt als een serieus componist. Op knappe wijze geeft hij, met een klassiek geschoolde techniek, zijn composities popharmonieën mee. Wat hier en daar ook naar een dance elektronisch geluid neigt.

Nieuwe single

Nu is er een nieuwe single, genaamd ‘Remembrance’. Myderwyk: “Mijn huidige werk is geïnspireerd op verlangen, zowel naar het verleden, als naar de toekomst. ‘Remembrance’ schreef ik voor een overleden dierbare.” Het album, dat later dit jaar uitkomt, start eveneens met dit door piano gedreven nummer. Het album zal Notes of Longing gaan heten en zal op 17 september van dit jaar verschijnen.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws