Måneskin geeft een lekkere show

Door John den Braber en foto’s van Kim Balster

Måneskin is al de tweede Eurovisiesongfestivalwinnaar op rij die op het Pinkpoppodium staat. Want in 2019 mocht Duncan Laurence ook al zijn overwinning in eigen land voor een groot publiek komen vieren. Maar de Italiaanse rockers hebben andere plannen dan onze landgenoot, want waar hij de spanning langzaam opbouwde tot zijn winnende song Arcade, knallen zij hun Zitti E Buoni er als openingstrack in.

Alsof het viertal meteen wil afrekenen met het verleden en zich vooral richten op de toekomst. Toegegeven: de nummers van de Romeinen zijn niet allemaal even sterk en de fantasieloze covers – zoals Beggin’ en Iggy Pop’s I Wanna Be Your Dog – doen het origineel weinig eer aan, maar een show geven? Dat kunnen ze.

Wie niet beter weet zou denken dat Måneskin een door de Italiaanse Simon Cowell bedacht concept is. Vier over the top glamrockers met flinke ego’s en een I don’t give a fuck attitude. Stoere zanger, show off gitarist, schattige bassist en woeste drummer. Maar ze komen op het podium samen als vier sleutelingrediënten in een smakelijk recept.

En: de band wordt door de rockscene volslagen serieus genomen en is inmiddels uitgegroeid tot een act die een stadion kan vullen. Vanavond laat Måneskin zich ook van zijn beste kant zien. Frontman Damiano David is de eyecatcher die de aandacht, met zijn krachtige stem en flirts met de fans, volledig vast kan houden en – mede door een gewillig publiek – de show tot ver achterin het veld laat leven.

Dat de Italianen goed van succesformules leren blijkt, want nadat David vertelt dat de band samenwerkte met Iggy Pop, staat hij niet veel later in onderbroek met talloze vrouwen rond hem op het podium. Een beproefde truc van de meester zelf.

Måneskin is een blijvertje, dat kan niet anders, al is het wel te hopen dat de groep in de toekomst meer kan leunen op sterke songs dan op machismo of de billen van de leadzanger.   

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer