Majestues afscheid van Elton John!

De uitgestrekte afscheidstour van Elton John zegt alles over de zeggingskracht van zijn oeuvre. Elton John was een grootheid in de jaren ’70 maar een deel van zijn fans in de jaren ’80. Raar eigenlijk want retrospectief heeft de Engelsman nooit verzaakt.

Ook de laatste twee decennia bracht hij een paar ferme platen uit die de tand destijds moeiteloos kunnen doorstaan. Maar het publiek was gewoonweg niet meer geïnteresseerd in zijn nieuw werk, iets wat hem mateloos irriteerde. De relatie tussen John en Nederland is altijd een beetje precair geweest. Een groot optreden op het strand van Den Haag kon een paar jaar terug niet doorgaan vanwege een tegenvallende kaartverkoop. Maar in de Ziggo Dome kreeg de superster de kans om op een waardige manier afscheid te nemen. Daarbij viel op dat het geluid dit keer stukken beter was dan de laatste keer dat hij in Amsterdam optrad. Daarbij was de show wervelend en bij vlagen ontroerend. Al zijn grote hits kwamen in slagorde voorbij. Van de opener Bennie and the Jets tot het mijmerende I Guess That’s Why The Call It The Blues, tot  andere, wat meer onbekende pareltjes zoals Border Song en Indian Sunset. Het meesterwerkje Tiny Dancer was een hoogtepunt in het eerste deel waarna ook Rocket Man fantastisch mooi werd gespeeld. Goed, John is niet meer die zanger die tot het gaatje gaat en moeiteloos de hoge noten haalt. Maar zijn timing en nog altijd waarachtig mooi pianowerk zijn nog altijd genietbaar. Ook zijn band vol leden die er soms al vanaf het begin van zijn carrière bij zijn, speelden bevlogen. De 72-jarige alleskunner was overigens sowieso in absolute topvorm in de Ziggo Dome. Meer dan eens stapte hij vanachter zijn vleugel op het toch al enthousiaste publiek op te zwepen. Op het einde werd het volume wat opgeschroefd met rockers zoals The Bitch Is Back, I’m Still Standing en Saturday Night’s Alright for Fighting. Waarna zijn wellicht twee grootste hits Your Song en Goodbye Yellow Brick Road voor het slotakkoord zorgde. Het maakte van deze avond een afscheid dat we nooit meer zullen vergeten. Bedankt Elton John!

Elton John en Band: gezien op zaterdagavond 8 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. Op 17 juni geeft hij nog een concert in de zelfde venue.

Soundz Magazine

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws