rod stewart

Maggy May van Rod Stewart | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Maggy May van Rod Stewart. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder!

Het zal je niet verbazen dat ‘Maggie May’, Rod Stewart’s grootste hit, over een dame gaat, maar wist je dat het nummer deels autobiografisch is? Het nummer is namelijk gebaseerd op Stewart’s eerste keer, een kortstondige, ongemakkelijke en vooral teleurstellende bedoeling.

Voor dit verhaal gaan we terug naar 1961. De destijds 16-jarige Rod Stewart klauterde met wat vrienden door een bovengrondse rioolpijp om stiekem binnen te komen bij het Beaulieu Jazz Festival in the New Forrest. Eenmaal binnen stapte een grote, voluptueuze en bovenal veel oudere dame op de jonge Rod af. Het duurde niet lang of de jonge Rod, die bij lange na nog niet leek op de seksuele matador die hij later zou worden, lag in het gras, zonder broek en zonder maagdelijkheid.

Hoe oud de dame daadwerkelijk was weet Stewart naar eigen zeggen niet meer, wel wist hij in 2007 in een interview met Q magazine te melden dat ze oud genoeg was om teleurgesteld te zijn in de seksuele prestaties van de soon to be rockster. Het nummer gaat over een relatie tussen een jonge jongen en een oudere dame, een verhouding zoals Rod en de onbekende dame hadden kunnen hebben. Dat lees je goed, ‘onbekende dame’, want Stewarts eerste droeg niet de naam Maggie May.

De titel van het nummer heeft Stewart namelijk geleend van een folksong uit Liverpool genaamd ‘Maggie Mae’. Haar beroep? Straatprostituee, passend genoeg.

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws