Maak kennis met driehonderd onuitgebrachte nummers van Brian Eno op The Lighthouse, het nieuwe Sonos Radio HD-station

Vandaag introduceert Sonos (Nasdaq: SONO) The Lighthouse, een exclusief nieuw Sonos Radio HD-station van Brian Eno. Op The Lighthouse krijgen luisteraars dankzij honderden nooit eerder door Eno uitgebrachte nummers een unieke kijk in zijn illustere, al meer dan 50 jaar durende carrière die zich richt op het maken, produceren en herdefiniëren van muziek. Daarnaast is Sonos Radio HD nu ook beschikbaar in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Canada. Sinds de lancering in april 2020 is Sonos Radio blijven evolueren en de programmering blijven uitbreiden met artiesten aan het creatieve roer. Zo worden artiesten en muziekfans verbonden door middel van het ontdekken van (nieuwe) muziek die bovendien met de hand is uitgekozen.

Brian Eno lanceert exclusief station The Lighthouse op Sonos Radio HD

Eno, die al zijn hele leven creëert en vernieuwend is, werkte samen met Sonos Radio aan het format voor een nieuw type radiostation dat zijn uitgebreide archief van niet-uitgebracht werk verkent. The Lighthouse gaat dienen als een levende collectie waarmee Eno fans rechtstreeks kennis laat maken met zowel zijn oude als nieuwe muzikale projecten. The Lighthouse biedt Eno’s collectie exclusief aan voor luisteraars van Sonos Radio HD, de reclamevrije, HD-audio versie van de populaire streamingdienst van Sonos, Sonos Radio.

“De muziek die wordt uitgezonden door The Lighthouse bestrijkt een vrij lange periode”, legt Eno uit. “Het oudste nummer dat we er op dit moment in hebben opgenomen dateert uit 1990, en in de loop van de tijd zullen we er nog meer nummers toevoegen. Sommige van de tracks die erbij komen zullen nog verder teruggaan in de tijd. Wat je gaat horen is een willekeurige reeks nummers, die bij toeval zijn geselecteerd zodat er allerlei vreemde, en ik hoop spannende, combinaties ontstaan. Hele langzame nummers naast hele snelle. En die weer naast nummers zonder tempo of beat.” 

De komende maanden zal Eno optreden als gastheer van drie programma’s die gerelateerd zijn aan The Lighthouse. Te beginnen met Program 1, waarin hij niet eerder gereleased materiaal bespreekt en vertelt waarom hij eigenlijk besloten heeft om in zijn archief te duiken en het te delen met de rest van de wereld. Program 1 is vanaf vandaag te horen op The Lighthouse op Sonos Radio HD, en is gratis beschikbaar voor alle Sonos-gebruikers via het Sound System Archive in de Sonos-app. Muziekliefhebbers overal ter wereld kunnen het programma gratis luisteren via Mixcloud.

“Op Sonos Radio willen we de artiesten met wie we samenwerken een creatieve uitlaatklep bieden”, aldus Joe Dawson, Director of Content and Brand Platforms bij Sonos. “We hebben maandenlang met Brian Eno samengewerkt om zijn creatieve visie voor The Lighthouse te verwezenlijken en de mogelijkheden van een radiostation te herdefiniëren.

Met dit levende archief kunnen fans zich continu laten meeslepen door tientallen jaren aan Brian’s muziek die nog niet eerder te horen was. Dit project is een bewijs van hoe we de samenwerking met artiesten benaderen, en de luisterbeleving van Sonos Radio blijven doorontwikkelen.”

Sonos Radio HD ook in Nederland beschikbaar en gratis, nieuwe content voor Sonos Radio

Naast dat Sonos Radio en Sonos Radio HD beide vandaag worden voorzien van nieuwe content, is Sonos Radio HD vanaf nu in vijf nieuwe landen beschikbaar: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Canada. Miljoenen Sonos-eigenaren krijgen daarmee toegang tot het reclamevrije HD-streamingabonnement, het overslaan en herhalen van nummers, en een nog uitgebreidere catalogus met exclusieve programmering – waaronder;

 • Artist Stations:
  • The Lighthouse van Brian Eno en andere Artist Stations van Dolly Parton, The Chemical Brothers, Ghostface Killah, FKA Twigs en M.I.A.
 • Sonos Stations:
  • Een diepere verkenning van muziekgenres en -scènes, waaronder Nashville Now en Americana Ramble, jazz-optredens op Unforgettable, retro R&B en soul in Distant Kingdom en Guitar Gods, Heat Wave en BBQ Bounce.
  • Soundtracks voor thuis, waar Sonos Radio HD aandacht geeft aan de fysieke en mentale voordelen van audio met originele stations die mindfulness, productiviteit en ontspanning stimuleren, zoals The Inner Now, Chill Beats en Mellow Morning.
  • Perfect getunede geluiden op zes stations om fijn bij in slaap te vallen; white noise, pink noise, brown noise, forest, ocean, piano, rain en rain forest.

Nieuwe gratis content voor Sonos Radio

Ook voor de Nederlandse luisteraars van de in juni 2020 geïntroduceerde, gratis versie van Sonos Radio is er nieuwe content:

 • Sonos Stations:
  • European Festival Summer: brengt de muziek en geluiden van Europa’s grootste festivals om thuis feest mee te vieren. [vanaf 30 juni]

o    Full Spectrum (refresh): gecureerd voor de queer community door queer medewerkers van Sonos ter ere van Pride, Full Spectrum biedt nieuwe muziek en heeft dit jaar het thema ‘intersectionaliteit’.

o    Dad Rock: net op tijd voor Vaderdag, met de beste indie en oude classic rock. [vanaf 16 juni]

o    Classic Metal: eert de hard rock-pioniers.

o    Bottle Rocket: zomerse sounds en country gemixt op een station. [komt deze maand]

 • Radio Hours op Sonos Sound System:
  • Van onder andere; Sir Tom Jones, Sampa The Great, Gamble and Huff, Matt Berry, St. Vincent, Tems, Yola en Can.

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws