Love Generation van Bob Sinclar | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Love Generation van Bob Sinclar. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder!

Dit lied doet bij onze generatie een hoop nostalgische gevoelens oproepen. Als ik nu naar onze generatie kijk, is dat voorlopig nog geen “Love Generation” in ieder geval. Laat deze zomerhit uit 2006 je dan vandaag opnieuw verbinden.

Christophe Le Friant, alias Bob Sinclar, ontdekt op een dag een gitaarloopje bestaande uit 4 akkoorden, vrij langzaam gespeeld. Hij hoort er wel muziek in, en hij creëert er een bassloopje, fluitje, hooks en andere geluiden bij. Van wie de gitaarsample is, wil hij echter niet vertellen omdat er nooit voor betaald is. Muzikantengeheim, laten we maar zeggen. Deze creatie betekende een stijlshift voor de Fransman, die voorheen vooral discotracks maakte. Toen hij naar New York ging om disco voice samples op te nemen, was er na 3 dagen werk en $15.000,- aan kosten voor zangers nog geen enkele goeie en geschikte opname.

Al zijn discowerk dreigde zangloos terug naar Parijs te gaan. Aan het eind van zijn verblijf in New York kwam een studiomaat met nog één zanger op de proppen, de Jamaicaan Gary Pine (van 1998 tot 2006 frontman van The Wailors Band). Pine bleek niet hoog genoeg te kunnen zingen voor het discowerk van Sinclar. Echter stelde Sinclar aan het einde van de dag voor om dan iets te proberen met zijn nieuwe akoestische gitaar sampletrack. De zanger was daar nu toch en hij was al betaald.

Sinclar had snel een tekst op een blaadje gekrabbeld tussen de opnames door, en liet Pine het zingen. Naar eigen zeggen gebeurde er iets magisch toen Pine “Why must the children play in the street broken out on faded dreams?” zong. Een match made in heaven! Sinclar zou laten ook nog “Sound of Freedom” met de Jamaicaan opnemen.

Het nummer is zo bekend om hoe catchy het is, maar ook de videoclip droeg bij aan de populariteit. Een jong kereltje op een fiets die de hele wereld overfietst, om ’s avonds weer fijn en veilig thuis te komen. Het jongetje, Charles-David Beaudoin, is nu 28 en speelt als defense bij het Canadese professionele ijshockeyteam Trois-Rivières Lions. Wat een carrièreswitch!

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer