Living In A Ghost Town van de Rolling Stones | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Living In A Ghost Town van de Rolling Stones. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder! 👉

The Rolling Stones waren goed in de 60’s, werden legendarisch in de 70’s, 80’s en 90’s en bewezen in 2020 dat ze hun muzikaliteit nog altijd niet verloren zijn! ‘Living In A Ghost Town’ verscheen vorig jaar uit het niets en verraste Stones fans van over de hele wereld. De muzikale mastodonten Mick Jagger en Keith Richards waren in 2019 al begonnen met het schrijven aan dit nummer, maar het belandde uiteindelijk ergens op een kast of in een lade om vervolgens in de vergetelheid te raken. Maar toen werd de wereld getroffen door het Coronavirus, overal gingen landen op slot en kwamen mensen massaal binnen te zitten.

Hele steden veranderden dus in ‘ghost towns’, dit deed een belletje rinkelen bij Jagger en Richards! De mannen besloten het werk weer op te pakken en gingen vanuit hun thuis isolatie weer aan de slag met werken aan de song. Noemenswaardig is het trouwens dat de Stones voor de mondiale lockdown al bezig waren met het werken aan nieuw materiaal, ze kunnen dus ondanks hun leeftijd geen genoeg krijgen van het maken van muziek.

Het nummer refereert vrij duidelijk aan de Coronacrisis waar we allemaal mee te kampen hebben, dit hoor je in de tekst terug in zinnen als “Life was so beautiful, then we all got locked down” en “If I want a party, it’s a party of one”. Uiteraard is de titel een verwijzing naar de bizarre beelden van de compleet uitgestorven straten overal ter wereld. De Stones bewijzen maar weer eens waarom zij een van de grootste bands aller tijden zijn, al 60 jaar lang leveren ze hit na hit.

Deze hit blijft hangen in je hoofd en hierdoor is Living In A Ghost Town misschien wel net zo aanstekelijk als het coronavirus zelf!

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws