Last Train Home van John Mayer | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Last Train Home van John Mayer. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder!

Fans van gitaarvirtuoos John Mayer hebben er vier jaar op moeten wachten, maar afgelopen zomer kwam Mayer met ‘Sob Rock’.

Het album waarvan de eerste nieuwe single, ‘Last Train Home’, je meteen bij de hand pakt en je mee neemt naar het decennium van de val van de muur, synthesizers en foute albumhoezen: de 80s! De eerste tonen van dit nummer doen je waarschijnlijk meteen denken aan de evergreen ‘Africa’ van Toto, niet heel vreemd aangezien zowel de toetsenist als de percussionist van Toto te horen zijn op deze single van Mayer. Zo’n iconische synth-line is dus al 40 jaar lang de sleutel tot succes!

De inspiratie tot het maken van dit nummer en de rest van het album was de Corona pandemie. Mayer besloot om muziek te gaan maken waar hij zelf blijdschap en rust uit kon halen, meteen moest hij aan de jaren 80 denken. Toen de kleine John opgroeide met de muziek van de 80s als muzikaal behang in de woonkamer van de familie Mayer. Het resultaat is een van jaren 80 doordrenkt album met een hoes die direct aan de 80s doet denken.

Zo is het licht wat door de jaloezieën naar binnen schijnt typisch eind jaren 70/begin jaren 80, kijk maar eens naar de albumhoes van Springsteen’s ‘Darkness On The Edge Of Town’ of de filmposter van ‘American Gigolo’.

Ook het colbertje en de pastelkleuren op de hoes zijn typisch iets voor de jaren 80. Zoek de hoes van, wederom, Springsteen’s ‘Tunnel of Love’ maar eens op, of het tweede soloalbum van Bryan Adams. John Mayer is dus niet alleen een ster in de 00s, 10s en 20s maar had ook in de 80s een muzikale bigshot kunnen zijn!

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws