Kijktip: Documentaire Herman Brood

Zelfmoord

Herman Brood heeft op 11 juli 2001 zelfmoord gepleegd door van het dak van het Hilton-hotel in Amsterdam af te springen. De wijze waarop Herman een einde aan zijn leven maakte, zegt genoeg over zijn leven. Herman heeft in de video’s die hij gemaakt heeft, liedteksten die hij geschreven heeft en interviews waar hij aan meegedaan heeft een kruimelspoor achtergelaten die het antwoordt geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen.

Documentaire

‘Unknown Brood’ duikt in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven. Broods leven was vanaf het begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli kwamen die twee paden samen.

Beeld: Instagram

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Het concept BΔSTILLE

Bastille werkte zich met hun debuutplaat Bad Blood en de monsterhit Pompeii tot de eredivisie van de popmuziek. Acht jaar later presenteren de Engelsen het eerste conceptalbum. Met Give Me The Future gaan zanger Dan Smith en zijn mannen pas echt de uitdaging aan. Tijd voor een stevig onderhoud met deze charismatische meneer. Tekst: Jean-Paul…

Om deze content te kunnen zien heb je een Soundz Digitaal abonnement nodig.

Lees meer