Kensington kondigt nieuw album ‘Time’ aan!

Nieuws

Er is weer nieuwe muziek in aantocht! Kensington kondigt aan dat hun nieuwe album ‘Time’ op 15 november wordt uitgebracht. Gister brachten ze de tweede single van het album uit: ‘What Lies Ahead’.

De Utrechtse band heeft zich teruggetrokken in Canada om in alle rust te kunnen focussen op het schrijfproces van dit nieuwe album. Eerder dit jaar brachten ze de single ‘Bats’ uit. Dit album is een opvolger van hun grote succesalbum ‘Control’ uit 2016.

Na een periode van talloze mijlpalen vonden we het tijd om terug te keren naar de basis: muziek maken. Samen, in een blokhut diep in het bos in Canada. Totale afzondering, een andere tijdzone en de focus pakken die nodig was,” vertelt gitarist Casper Starreveld. “’Time’ is een plaat geworden waar we heel trots op zijn, we hebben voor ons gevoel weer een grote stap gemaakt in songwriting en sound. De locatie heeft zeker invloed gehad op de muziek: opnemen terwijl de beren uit hun winterslaap ontwaakten, lange hikes maken langs de Sunshine Coast voor wat extra inspiratie, of de zon zien ondergaan achter Vancouver Island. Waar we eerder de hectiek van de stad (Rome, Berlijn) nodig hadden, zijn we nu bewust de natuur in gegaan, zodat we ons meer dan ooit op onze muziek konden concentreren.

Frontman Eloi benadrukt dat het nieuwe album anders is dan de vorige: “Het is een album van bezinning, even stil staan en observeren waar we zijn en waar we vandaan komen. Dit proces van bewustwording is een vaak terugkomend thema in de teksten.

View this post on Instagram

'What Lies Ahead' – OUT NOW Album 'Time' – 15 November

A post shared by Kensington (@kensingtonband) on

View this post on Instagram

New album 'Time' out November 15 Pre-order link in bio

A post shared by Kensington (@kensingtonband) on

Beeld: Kim Balster