Junkie XL verkoopt muziekapparatuur online

De officiële Tom Holkenborg (Junkie XL) Reverb Shop biedt synthesizers, samplers en andere instrumenten aan, die de wereldberoemde film-componist al bezit sinds vóór zijn Junkie XL tijd, en gebruikt heeft tot aan de Zack Snyder cut van Justice League die pas volgend jaar gaat verschijnen.

Reverb, de grootste online marktplaats gewijd aan nieuwe, gebruikte en vintage muziekinstrumenten, slaat de handen ineen met box office componist Tom Holkenborg. Samen bieden zij een collectie analoge apparatuur aan die hij in de loop der jaren heeft verzameld; al voor zijn doorbraak als artiest Junkie XL kreeg hij in de muziekwinkel waar hij destijds werkte betaald in de vorm van ingeruilde analoge synths, die op dat moment niet veel waard waren. De officiële Junkie XL Reverb Shop opent haar online deuren op woensdag 9 december, en bevat tevens muziekapparatuur waarmee hij enkele van de meest unieke en krachtigste geluiden heeft ontwikkeld in de recente filmgeschiedenis van Hollywood.

Componist

Als hands-on componist met een brede kennis en kunde van sound design, mixen, masteren tot het bespelen van instrumenten en dirigeren van orkesten, staat Holkenborg bekend om zijn gebruik van een breed scala aan instrumenten en apparatuur. Maar, na dertig jaar verzamelen bezit hij meer dan hij kan gebruiken. Holkenborg wil zijn geliefde collectie—waarmee hij hits uit zijn eerdere Junkie XL carrière tot aan films scores voor Mad Max: Fury Road, Deadpool, Alita: Battle Angel en Batman v. Superman: Dawn of Justice maakte—overdragen aan een nieuwe generatie makers.

“Ik ben altijd een beetje een ‘gearhead’ geweest”, zegt Holkenborg.“ Gedurende mijn hele carrière heb ik een geweldige verzameling instrumenten verzameld, waar ik van houd en die ik koester, maar ik kan ze gewoon niet allemaal meer gebruiken! Ik heb er geweldige muziek mee gemaakt en de instrumenten verdienen het om bespeeld te worden, in plaats van een paar keer per jaar. Ik wil dat ze in handen komen van makers die er dagelijks gebruik van gaan maken.”

Junkie XL Reverb Shop

De Officiële Junkie XL Reverb Shop bevat meer dan 200 synthesizers, samplers en andere elektronische instrumenten, bijna 100 pedalen, tientallen microfoons en gitaren, drums en veel meer, inclusief een Moog Minimoog Voyager XL. Over deze synthesizer zegt Holkenborg: “De geluidsopties in de lage frequenties zijn verbluffend. Het is gebruikt in Mad Max: Fury Road, in Deadpool, Alita: Battle Angel, Mortal Engines – noem maar op. Het is overal in gebruikt, een echt werkpaard”.

Andere apparatuur die beschikbaar zal zijn in de Officiële Junkie XL Reverb Shop:

  • Boss Chorus Ensemble-pedaal dat Holkenborg in Deadpool gebruikte om de film een gitaargeluid uit de jaren 80 te geven.“ Ik herinner me dat ik deze tijdens een van mijn eerste Amerikaanse tours als Junkie XL vond, dus ik heb het al ongeveer 22 jaar”,zegt Holkenborg. “Het is een ongelofelijk pedaal en ik heb er waanzinnige resultaten mee geboekt. Ik heb het gebruikt met synthesizers, met de bas gebruikt en ik heb het op een gitaar gebruikt. Het is een geweldig pedaal, vooral voor de echte kenners.”
  • Oberheim Stretch DX drum computer, Oberheim Promer EPROM creatoren een EPROM eraser die Holkenborg gebruikte om zijn eigen samples mee te creëren. “Deze set is veel gebruikt voor Deadpool, waar ik mijn eigen drumstel en cymbals enzo wilde samplen”, zegt Holkenborg.“ Ik creëerde mijn eigen drumstel en daarmee programmeerde ik alle beats”.
  • Orange Thunderverb 200 versterker set die Holkenborg gebruikte om gitaar partijen voor een Nike European Cup commercial met Guy Richie op te nemen.“Ik heb deze ook gebruikt in Booming Back at You in 2008 en toen begon ik het te gebruiken bij allerlei film scores”, zegt Holkenborg.“ Het is in overvloed gebruikt op 300: Rise of an Empire met veel agressieve bass riffs en het is de versterker waarmee ik alle kenmerkende Mad Max: Fury Road’s riffs heb opgenomen met verschillende Gibson gitaren”.
  • Diverse CS series synths van Yamaha, inclusief een zeldzameCS-70M, eenCS-60 gebruikt in de Netflix film Spectralen een veel gebruikte CS-40M.”Ik heb het voornamelijk gebruikt voor basgeluiden. Overmatig gebruikt op de Zack Snyder cut van Justice League, heel veel gebruikt op Max Max en overal waar ik dat hele grommende geluid nodig had”.
  • Een zeldzame Sequential Circuits Prophet-T8 die Holkenborg gebruikte op de surf documentaire Distance Between Dreams en de Netflix serie White Lines.

“Ik blijf een ‘full contact’ componist, hands-on zal altijd mijn aanpak zijn,” zegt Holkenborg, die nu een meer gestroomlijnde set-up en studio heeft gecreëerd, met een selectie drums, gitaren, piano’s, synths en dergelijke. “Mijn nieuwe set-up is absoluut ingeperkt, maar het voelt bevrijdend en inspirerend en ik kijk ernaar uit zeer binnenkort te kunnen laten zien waar ik nu mee bezig ben”.

Voor een voorproefje op de enorme collectie muziekapparatuur die beschikbaar komt van Holkenborg in de Officiële Junkie XL Reverb Shop, en om je aan te melden voor updates over wanneer de shop op 9 december exact live gaat, ga naar https://reverb.com/news/the-official-junkie-xl-reverb-shop-preview.

Bekijk de intro video van zijn eigen Youtube kanaal, waar Tom alles aan je uitlegt hoe je goeie filmmuziek maakt!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws