Judy Blank – Americana Fest Blog

Judy Blank:

In mijn relatief korte muzikale carrière heb ik al veel gave dingen mogen doen. Op Lowlands gespeeld, een albumrelease op North Sea Jazz, gastoptredens in de Ziggo Dome. Allemaal te gek. Maar toch ligt de plek die me het meest doet niet in Nederland, maar in Amerika. In Nashville nam ik mijn folk plaat ‘Morning Sun’ op, die afgelopen jaar verscheen. Vorige week was ik weer, en speelde ik met mijn Nederlandse band op het grootste showcasefestival in het genre: Americanafest.

Dag 1: Dinsdag

Op onze eerste dag in Music City maakten we een repetitieruimte van de veranda naast onze AirBnB. We moesten wel even repeteren, want op de gitaar hadden we niemand minder dan Matt Phillips, slidegitarist uit North Carolina. ‘s Middags werd iedereen meteen in het diepe gegooid: we speelden in de uitzending bij Acme Radio Live, een radiostation op het toeristische Broadway in het centrum. Op deze strip kun je tot diep in de nacht naar heftige country coverbands luisteren in een van de vele honky-tonks. Ik hou er niet zo van. Alleen Robert’s Western World is de moeite waard. We waren op tijd, dus hadden we mooi tijd voor ons eerste Blue Moon-biertje in de kroeg naast de studio. We speelden ‘Mary Jane’ en ‘1995’, de DJ nam uitgebreid de tijd voor het interview. Dat is in Nederland wel eens anders. Het moest klein zijn, dus drummer Jan Pohl speelde met brushes op een snarecase. En dat klonk eigenlijk verrassend goed.

Daarna vertrokken we als een speer naar de legendarische Ocean Way Studios op Music Row, een tot studio omgebouwde kerk, waar The Raconteurs, Emmylou Harris en Etta James nog hun liedjes hebben ingezongen. We traden op tijdens de showcase van de Nederlandse ambassade, waar verrassend genoeg veel geëmigreerde Nederlanders op afkwamen. Ik had geen idee dat er zoveel Nederlanders in Nashville zaten. Grammy-winnaar Femke Weidema was aanwezig, maar ook doorgewinterde hitsongwriters Rob Crosby en Mary Gauthier zag ik achterin de zaal staan. Ilse DeLange speelde een paar schitterende liedjes van haar nieuwe americanaplaat, ‘Gravel & Dust’. En zoals het echte Hollanders betaamd, smulde iedereen achteraf smakelijk van het gratis buffet.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws