Soundz Magazine Jan Akkerman

Jan Akkerman brengt na 8 jaar een nieuw album uit!

Eens uitgeroepen tot ‘Beste gitarist ter wereld’ en nog steeds een van Nederlands’ meest gerespecteerde gitaristen aller tijden. We hebben het natuurlijk over Jan Akkerman. Het nieuws kwam ons zojuist ter ore dat het icoon 25 oktober een nieuw album uitbrengt!

‘Close Beauty’ gaat het nieuwe album heten. Het laatste album van Jan Akkerman, ‘Minor Details’ kwam in 2011 uit. ‘Close Beauty’ is alweer het negentiende studioalbum die de 72-jarige Akkerman onder eigen naam uitbrengt. Het album zal bestaan uit maar liefst 12 composities die hij de afgelopen jaren heeft geschreven. Natuurlijk opgenomen met zijn vaste bandleden Marijn van den Berg, David de Marez en Coen Molenaar.

Jan zegt het volgende over zijn nieuwe album: “Ik heb altijd kunnen zeggen dat geen twee albums van mij hetzelfde klinken. Altijd wil ik dingen blijven ontdekken. Toots Thielemans zei ooit tegen mij: jouw timing, dat is jouw handtekening, jouw autogram. Voor ‘Close Beauty’ geldt precies hetzelfde. Als je te dicht op de koe staat, zie je ook niet dat het een koe is.”

Op de hoes van het album siert het kunstwerk ‘Sunset Tango’ van de Amerikaan Michael Cheval. De keuze voor een surrealistisch kunstwerk op de hoes van het album komt niet zomaar uit de lucht vallen. “Dit schilderij bevat alle kwaliteiten waar ik naar op zoek was’, vertelt Jan. ‘Tegelijkertijd draagt het in beeldende vorm de muzikale inhoud over en houdt daarmee zonder woorden de flow van de voorstelling vast.”

Bron: Maxazine.nl | Beeld: Instagram

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws