Jack Poels

Jack Poels: II | Album van de week

Hoewel de coronacrisis op de pauzeknop in de muziekwereld drukte, ging een aantal dingen gewoon door. Albums bijvoorbeeld! In de rubriek ‘Album van de week’ plaatst de redactie van Soundz iedere week een nieuwe favoriet. Dit keer: II van Rowwen Hèze-zanger Jack Poels. 

Met zijn eerste soloplaat Blauwe Vear verraste Jack Poels vorig jaar danig. Nu is er II, de tweede plaat van de leadzanger van de Limburgse dialectband Rowwen Hèze. Natuurlijk, hij had al eerder het nodige solowerk opgenomen, maar in Bart-Jan Baartmans en Jan Hendriks vond hij twee kompanen die elkaar perfect complementeerden. Na een aantal geslaagde optredens in de zomer doken de heren weer de studio in. Het is duidelijk dat tijd en live-kilometers voor een nóg hechtere muzikale band hebben gezorgd.

Jack Poels – Hartevrouw (II)

II is sterk, rijk én af 

De songs op II zijn zonder uitzondering sterk, de arrangementen rijker en de productie meer dan af. Vooral het gitaarwerk is in een aantal composities werkelijk beeldig en beeldend. Neem de track Apollo, die klinkt alsof er een combinatie van The Byrds, Paco de Lucia en Simon & Garfunkel voorbij komt flitsen. Een prachtige ‘twangy’ gitaarsolo en de heerlijke stem van Jack Poels die als geen ander zijn wereld van toen – en nu – weet te bezingen. Dát zijn de ingrediënten van II. De landerige sfeer verveelt geen moment en de instrumentaties doen soms denken aan de rootsplaten van gitaristen als Bill Frisell en Pat Metheny.

Jack Poels
Jack Poels – Foto: Lidian van Megen

Teksten van Jack Poels zorgen voor karakter

De teksten van Jack Poels en de krachtige melodieën eronder zorgen voor het karakter op het album. Nummers zoals het laag gezongen en aan Neil Young denkende Ochtendzon en de slot-ode Kom Megje Zing horen tot het beste dat Jack Poels ooit componeerde. Dit vraagt gewoon om een nummer drie, vier én vijf…

Win het album

Ben je benieuwd naar het album? Dat snappen wij! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf exemplaren van II. Het album van Jack Poels komt op 26 februari uit op Snowstar Records. Voor meer informatie, ga naar www.jackpoels.nl en www.snowstar.nl

 

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws