Soundz Magazine

Items Kurt Cobain geveild voor gigantische bedragen

Kurt Cobain is al een hele tijd niet meer, maar zijn fans zijn hem zeker nog niet vergeten. Zo werd afgelopen week een plastic bord van hem geveild voor maar liefst 22.400 dollar (20.000 euro). Veilinghuis Julian’s ging er in de eerste instantie vanuit dat het bordje zou worden verkocht voor een bedrag van ongeveer 2000 dollar.

Je vraagt je misschien af hoe een plastic bordje zoveel geld waard is, maar het is geen gewoon bordje. Volgens officiële documenten at Kurt op 23 april 1990 van het bordje om vervolgen zijn hele setlist voor die avond op te schrijven. Volgens tafelgenoot Johnny Riggs is deze handgeschreven setlist een stukje geschiedenis. “Een handgeschreven setlist van Kurt voordat hij beroemd werd.”

Onlangs werd er ook een kledingstuk geveild van de zanger voor maar liefst 75.000 dollar. Het ging om een grijze trui die Cobain droeg tijdens zijn laatste fotoshoot in 1993. Hoewel de trui oorspronkelijk uit een tweedehands winkel kwam, steeg het item flink in waarde doordat hij deze droeg tijdens de laatste fotoshoot voor zijn dood.

Bron: New York Post

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws