Soundz sprak met Mike Scott over ‘Where the action is’

Mike, je hebt de belofte die je in 2017 deed waargemaakt. Alweer een nieuw album van The Waterboys. De drang om te componeren is groter dan ooit.

 

“Dat ben ik niet met je eens. Ik heb altijd al de drang gehad om platen te maken. Het liefst elk jaar eentje. Maar de wereld van de muziek is niet zodanig dat dit ook gewoon kan. Where The Action Is was al deels klaar toen ik Out Of All This Blue aflever-de. Ik had al vier nummers helemaal afgemaakt en dan is het natuurlijk heerlijk beginnen aan de volgende plaat. De basis was er al.”

 

Het nummer ‘Out Of All This Blue’ staat nu op deze plaat. Ik neem aan dat die voor de voorganger was bedoeld.

 

“Ja. Ik was echter niet tevreden met de tekst. Daar heb ik nog behoorlijk veel aan gesleuteld. Zeg jij maar of je er nu tevreden mee bent of niet. Aan de ene kant is het geweldig om met een tekst in gevecht te gaan. Anderzijds is het ook een soort vervelende geest die zo nu en dan opduikt. Dit nummer liet mij niet met rust. Een nummer als In My Time On Earth liet zichzelf schrijven. Dat was ook het startschot voor de rest van de plaat. Ik wist ineens welke richting ik op wilde gaan.”

 

Je had in de jaren ’80 met The Waterboys een stadion-act kunnen worden maar dat weigerde je. Toch schuw je op deze plaat het grote gebaar niet.

 

“Maar dat heb ik nooit gedaan. Ik hou van an-thems en bombast, maar wel op zijn tijd. Ik ben ook altijd op zoek naar de juiste muzikanten die mijn visie tot stand kunnen brengen. Ik heb de laatste jaren eindelijk de band die ik altijd al wilde hebben. Dat is ook wel een reden dat ik tegen-woordig zo productief ben. Op deze plaat wilde ik alles omarmen. Jazz, folk maar ook zeker rock.”

 

Werk je nog altijd op dezelfde manier als vroeger?

 

“Jazeker, alleen gebruik ik tegenwoordig een computer om mijn nummers mee te compone-ren. De tijd van de klassieke, rondslingerende opschrijfboekjes is voorbij.”

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws