Passion of the Chris

Chris Shiflett vierde afgelopen maand zijn twintigjarig jubileum als leadgitarist van Foo Fighters, bracht het soloalbum Hard Lessons uit en zijn tweewekelijkse podcast loopt als een tiet. Ondanks zijn drukke agenda nam Shifty de tijd om onze felicitaties in ontvangst te nemen.

JACHTHOND

Voor de duidelijkheid: degene die ik aan de lijn heb, is Christopher Aubrey Shiflett (48) uit Los Angeles. Bijnaam: Shifty. We kennen hem als de leadgitarist van Foo Fighters, al vele jaren een van de bekendste rockbands ter wereld. “Negentig procent van de tijd hebben we de grootste lol, maar er zijn momenten dat die twintig jaar voelen als honderd jaar. Zo werkt dat nu eenmaal, in iedere band.” Minder mensen weten dat Shiflett sinds een aantal jaren ook albums onder eigen naam uitbrengt. Soms met sessiemuzikanten, soms met begeleidingsband The Dead Peasants. Verreweg zijn beste album is opgenomen met die dooie boeren, heet All Hat And No Cattle (‘Veel blabla, weinig boemboem’), stamt uit 2013 en is een aanrader voor liefhebbers van die harde, ouderwetse countrysound. Wablief? Jazeker, als Shiflett niet met Foo Fighters op pad is, laat hij zich leiden door de lokroep van de prairie. Dan zet hij een cowboyhoed op zijn lange haardos en galoppeert hij door de honkytonkwoestenij van Zuid-Californië met de snelheid van een jachthond die een wasbeer de boom injaagt. Die passie voor country horen we trouwens ook terug in Walking The Floor With Chris Shiflett, de tweewekelijkse podcast waarin hij met veel humor en kennis van zaken de fine fleur van de hedendaagse americana aan de tand voelt. Jong en oud, bekend en obscuur schuift aan bij Shiflett. Inmiddels staat de teller op 145 uitzendingen.

Q&A

Beste plaat van de laatste twintig jaar?

 

“Goeie God! Metamodern Sounds In Country Music van Sturgill Simpson. Of nee, wacht, ik ga toch voor Traveller van Chris Stapleton. Beide albums zijn overigens door Dave Cobb geproduceerd.”

 

Favoriete gasten in je podcast?

 

“Om te beginnen Merle Haggard. Hij had de reputatie knorrig te zijn, maar was juist heel meegaand en genereus. Op die uitzending ben ik het meest trots. Op de tweede plaats komt Dwight Yoakam. Dwight’s the king. Hij is fantastisch, übercool. Een onuitputtelijke bron van ongelooflijke verhalen. Als derde kies ik Brothers Osborne. Simpelweg omdat we tijdens de uitzending zoveel lol hadden.”

 

Je drie droomgasten?

“Kom op, man! Dat is toch niet te doen? Fuck. Oké. Willie Nelson, Bob Dylan, Dolly Parton.”

 

Je leest het hele interview met rockmusicus Iggy Pop in de nieuwe Soundz Magazine!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws