Ilse DeLange: Toch weer naar Nashville  

Ilse DeLange leek even verloren voor de countrymuziek. Nu is ze terug met Gravel & Dust, wellicht haar beste plaat in een carrière die alweer ruim twee decennia bestrijkt. Met dank aan grootmeester T Bone Burnett die, zoals eerder bij Robert Plant, Alison Krauss en Elvis Costello, het beste in haar naar boven haalde.

 

Wonderoren en -handjes

Grote sterren vechten om de wonderoren en -handjes van T Bone Burnett. Maar de nu al 71-jarige smaakmaker moet het niet van kwantiteit hebben. Hij doet geen vier albums per jaar, maar kiest zeer zorgvuldig zijn projecten. Dat maakt de samenwerking met Ilse DeLange zo bijzonder.

 

Handje in kiezen van topproducers

Nu heeft ze altijd al een handje gehad in het kiezen van topproducers, maar Burnett is toch echt van een andere orde. Hij was de man achter het meesterwerkje Raising Sand, dat Led Zeppelin-zanger Robert Plant en countryzangeres Alison Krauss in 2007 met hem opnamen. Ook was hij onder meer verantwoordelijk voor de briljante filmmuziek van de Coen Brothers- film O Brother, Where Art Thou? En produceerde hij platen van Elton John, Elvis Costello met Leon Russell, John Mellencamp en Los Lobos.

 

Een album die ze al jaren in zich had

Maar garantie voor kwaliteit heb je nooit. Het is Burnett echter gelukt om Ilse De- Lange het album te laten maken dat ze al die jaren al in zich had. Een verstilde countryplaat zonder effectbejag, maar met prachtige liedjes. We hebben er overigens lang op moeten wachten. Goed, met The Common Linnets tapte Ilse wel uit het country- en rootsvaatje, maar als soloartiest leek ze langzaam weg te drijven van de door haar toch zo geliefde muziekstijl. Gravel & Dust bewijst dat ze nog moeiteloos mee kan draaien met de mondiale top.

 

Lees HIER het volledige artikel in de allernieuwste bijlage van Soundz!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws