I am begging you for mercy van Duffy | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in I am begging you for mercy van Duffy. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder! 👉

Chemie

I am begging you for mercy… Een heerlijk catchy jazzy soulpopnummer uit 2008, geschreven en uitgebracht door Welshe zangeres Aimee Anne Duffy, beter bekend onder haar achter- en artiestennaam Duffy. Het nummer is geschreven vlak voor dat ze het album Rockferry wilde uitbrengen, maar gelukkig is het idee voor Mercy op tijd gekomen want anders was deze one hit wonder een zero hit wonder gebleven. Mercy gaat over het hebben van chemie met iemand, waar je totaal niet op zit te wachten. Je wilt iemand graag, maar bent bijvoorbeeld getrouwd, of hebt een zakenrelatie, maar hebt toch die chemie, en wilt daar eigenlijk van verlost worden. Of misschien wil je daar wel niet van verlost worden… Dat is waar het over gaat.

Teveel Amy

De zin “begging you for mercy” klinkt heel uitdagend, maar de lyrics zijn verder eigenlijk erg lief en tam. Wel heeft Duffy ooit in een interview met Observer Music gezegd dat ze het lied nog altijd elke dag een paar keer zingt, en dat het steeds weer voelt alsof ze seks heeft. Wat ze nou precies wilt zeggen met het nummer weet ik niet. Ze heeft veel lovende maar ook veel kritische reacties op het nummer gehad. Zo zou het volgens critici teveel lijken op de stijl van de toen nog levende legende Amy Winehouse.

Onlangs deed Duffy een boekje open over haar absentie in de spotlight de afgelopen jaren. Op social media vertelde ze dat ze 4 weken gekidnapped zou zijn geweest en meermaals zou zijn gedrugged en verkracht. Ze stelde dat ze met behulp van een psychiater eindelijk deze vreselijke periode van ontvoering, verkrachting en de nasleep daarvan achter zich heeft proberen te laten. “You got me begging you for mercy” werd voor haar op een schrijnende manier pijnlijke werkelijkheid.

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws