Herontdekte QUEEN track met Freddie Mercury ‘FACE IT ALONE’ is vandaag vrijgegeven

Nadat in de zomer een mediastorm was ontstaan ​​toen bandleden Brian May en Roger Taylor voor het eerst nieuws lekten over een herontdekt Queen-nummer met Freddie Mercury dat in overweging werd genomen voor mogelijke release, verschijnt het langverwachte ‘verloren’ nummer, ‘Face It Alone’, als een gelijktijdige wereldwijde single release vandaag.

Het bestaan ​​van de track werd voor het eerst onthuld door May en Taylor in een BBC-radio-interview tijdens hun verschijning op het Royal Jubilee-concert van dit jaar, waar ze de opening uitvoerden met hun vaste zanger Adam Lambert, waarbij Roger Taylor het beschreef als “een klein juweeltje van Freddie dat we waren het een beetje vergeten”, waarbij Brian May zei: “het is mooi, het is ontroerend.”

De komst van het nummer als single leidt op 18 november tot een nieuwe heruitgave van het 13e album van de band, The Miracle, het voorlaatste album van de band dat in Freddie Mercury’s leven zal worden uitgebracht, dat nu beschikbaar komt in een royale 8-disc Queen The Miracle Collector’s Editie box set formaat.

De uitgebreide set bevat onder meer The Miracle Sessions: een schijf van meer dan een uur met nog niet eerder uitgebrachte opnamen, waaronder zes niet-gepubliceerde nummers. Net zo verleidelijk voor fans, bevat de audio de openhartige gesproken uitwisselingen van de band op de studiovloer in Londen en Montreux, wat het meest onthullende venster tot nu toe geeft in het creatieve proces van de vier leden en de vreugde, grappen en geklets over hun terugkeer naar het werk samen.

‘Face It Alone’ werd oorspronkelijk opgenomen tijdens de historische sessies van de band in 1988 voor dat album, een vruchtbare periode waarin de band ongeveer 30 nummers neerlegde, waarvan er vele nooit werden uitgebracht, maar die wel bij de nummers bleven die het laatste album niet haalden. snee. Het werd herontdekt toen het productie- en archiefteam van de band terugkeerde naar die sessies om te werken aan de heruitgave van The Miracle-boxset.

“We waren dit nummer een beetje vergeten”, geeft Roger Taylor toe, “maar daar was het, dit juweeltje. Het is geweldig, een echte ontdekking. Het is een zeer gepassioneerd stuk”.

De single wordt het eerste nieuwe nummer met Freddie Mercury dat in meer dan 8 jaar wordt uitgebracht. Op het Queen Forever-album van 2014 nam de band drie nooit eerder gehoorde nummers op met Mercury, waaronder ‘Let Me in Your Heart Again’, ‘Love Kills’ en ‘There Must Be More to Life Than This’.

Over de herontdekte track gesproken, Brian May zegt: “Ik ben blij dat ons team deze track heeft kunnen vinden. Na al die jaren is het geweldig om ons alle vier te horen … ja, Deacy is er ook … in de studio aan het werken aan een geweldig nummeridee dat nooit helemaal werd voltooid … tot nu toe!”

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws