Harry Styles toont klasse en liefde in de Ziggo Dome

Is Harry Styles één van de grootste popartiesten van het moment? In een oorverdovende Ziggo Dome deed hij zaterdagavond hard zijn best om dat te onderstrepen.

Tekst: Sophie Harmsen
Foto’s: Tom Skoglund

Het charisma van de Engelse zanger reikte tot aan de achterste rijen van de zaal. Styles toonde zich naast een geweldige live zanger een enorme showman, met persoonlijke interacties met het publiek; een telefoontje naar een fan haar vader om deze op haar verzoek te laten weten dat zijn dochter gay is en de zaal in het Nederlands laten zingen voor een aanwezige jarige.

Het concert overtuigde als geheel met spectaculaire outfits, een strak spelende band en flitsende visuals. Styles opende met ‘Music For A Sushi Restaurant’, de eerste track van zijn nieuwste (en beste) album Harry’s House. Het door corona al twee jaar uitgestelde concert hoorde oorspronkelijk bij de tour rond zijn tweede album Fine Line, maar de setlist is inmiddels uitgebreid met nummers van zijn onlangs verschenen nieuwe plaat. Al zijn grootste hits worden natuurlijk gespeeld, waaronder ‘Watermelon Sugar’, ‘Sign Of The Times’ en ‘Golden’. Bij ‘Boyfriends’ en ‘Matilda’ stond Styles samen met twee bandleden vooraan zijn catwalk, waarbij iedereens telefoonzaklamp oplichtte en de zaal stiller was dan bij andere nummers.

 

De sfeer in de Ziggo Dome was die van een hechte familie; duizenden mensen stonden hand in hand mee te zingen met hun grootste idool. Fan projects waarbij gekleurde papiertjes werden gebruikt zorgden dat een regenboog van lichtjes in de zaal zweefde en tijdens ‘Treat People With Kindness’ werd er op de vloer energiek gedanst, waarbij de beveiliging fans terug moest sturen naar hun stoel. Styles spreekt zijn publiek aan en zorgt dat iedereen hand in hand staat en tegen elkaar en zichzelf “I love you” zegt. Het leverde een magisch moment op waarbij een heleboel traantjes werden weggepinkt.

Tijdens de toegift trakteerde Harry de zaal op ‘Medicine’, een unreleased nummer dat hij zelden live speelt. Het publiek bedankte hem door de tekst collectief mee te schreeuwen. In de bridge van de hit single ‘As It Was’ wordt de line “leave America” extra hard meegebrult, omdat fans willen dat Harry zich wat meer richt op shows in Europa dan de Verenigde Staten. Styles heeft namelijk onder andere 15 concerten in zowel Los Angeles als New York op de agenda staan, en Europese fans zien groen van jaloezie.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws