Traveling Wilburys

Handle with Care van Traveling Wilburys | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Handle with Care van Traveling Wilburys. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder!
George Harrison had zijn langlopende muzikale carrière nieuw leven in geblazen door in 1987 met Jeff Lynne (voormalig ELO) de handen ineen te slaan en een nieuw album te produceren genaamd ‘Cloud Nine’, met o.a. “Got My Mind Set On You” (zie een x aantal lessen geleden). Van dit album werden een aantal nummers ook op single uitgebracht. Uitgeverij Warner Bros. vroeg Harrison om voor zijn single “This Is Love” een B-kant op te nemen, waarover hij discussieerde tijdens een etentje met zijn producer Jeff Lynne en Roy Orbison. Orbison was bij dat etentje omdat Lynne óók zijn album “Mystery Girl” produceerde.

De dag na het etentje zei Lynne toe om Harrison te helpen met de opname voor een B-kant van “This Is Love”, en omdat Orbison bij dat etentje aanwezig was, werd hij ook uitgenodigd om bij de opnamesessie(s) aanwezig te zijn. Er was nog een probleempje, want de drie heren hadden op korte termijn een studioruimte nodig, die niet voorhanden was. Hierop werd vriend en oude bekende Bob Dylan gebeld, die in Malibu in zijn garage zijn eigen opnamestudiootje heeft.

Voordat er echter tot opnemen overgegaan kon worden, had Harrison wel zijn gitaar nodig, die hij eerder die week had laten liggen bij Tom Petty. Zodoende werd Petty ook uitgenodigd. Harrison had een beginnetje voor een nummer, en de titel kwam al gauw toen ze in de garage van Dylan aankwamen waar uiteraard ook wat rommel opgeslagen stond. Een van deze dozen bevatte de waarschuwing: “Handle With Care”, en de B-kant van “This Is Love” was geboren.

Alhoewel… Uitgeverij Warner Bros. vond het zo’n goed nummer dat ze deze gelegenheidsgroep vroegen om een album op te nemen. Harrison zou Traveling Wilburys later in interviews veelvuldig een ‘happy accident’ noemen. De naam is een verbastering van een running gag van Lynne en Harrison tijdens de productie van “Cloud Nine”. Over mislukte takes zei Harrison steeds: “We’ll bury them in the mix.”

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws