Soundz Magazine Golden Earring

Kijkje terug op Pinkpop 50 jaar geleden: ‘Golden Earring saved the day’

Dit weekend vindt de 50ste editie van Pinkpop plaats in het Limburgse Landgraaf. Destijds was het muziekfestival gebaseerd op Woodstock, een hoogtepunt van het hippietijdperk. Hoewel over het succes van Pinkpop zeker niet valt te twisten, was de eerste editie bijna de laatste geworden.

Je zou bijna kunnen zeggen dat Golden Earring Pinkpop van zijn ondergang heeft gered. Programmeur Jan Smeets had tot zijn grote spijt de verkeerde geluidsinstallatie besteld en was ten einde raad. Gelukkig had hij op het laatste moment Golden Earring geboekt en waren zij zijn redding.

Bassist Rinus Gerritsen vertelt aan Trouw: “We hadden een paar zangzuilen mee. Als je nu terugkijkt, stelde dat helemaal niks voor natuurlijk. Maar alles was beter dan die toeters. De andere bands profiteerden ook van onze installatie. Haha, ja, wij waren de redders van Pinkpop.”

50 jaar later zijn ze daarom zeker weer van de partij op het muziekfestival. Zaterdag 8 juni zullen ze te zien zijn op IBA Parkstad Stage van 15:00 – 16:00. Verder zijn oude bekenden Fleetwood Mac (Pinkpop 1971), The Pretenders (1984) en The Cure (1986) er weer bij. Een bijzondere editie voor in de boeken.

Bron: Trouw | Beeld: YouTube

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws