FRIDAY brengt nieuwe single uit

Op de nieuwe single ‘Show Me Where It Hurts’, die 14 mei verschenen is, laat FRIDAY een nieuwe kant van zichzelf horen. De band, die eerder dit jaar de debuut-EP ‘A Band Called FRIDAY’ uitbracht, boort op de nieuwe single de diepere en meer donkere lagen des levens aan. Voor de nieuwe single is wederom samengewerkt met producer Mark van Bruggen (o.a. Dotan) en Cenzo Townshend (U2, Snow Patrol en The Rolling Stones) voor de mix.

FRIDAY staat bekend om de positieve feelgood muziek met een randje, met liedjes die inspireren, aanjagen, je laten dansen of troost bieden. De creativiteit, inspiratie en levenslust die als een rode draad door hun leven loopt, spat uit hun muziek en het geluid dat ontstaat sluit volledig aan op het karakter en de levenshouding van Koen Brouwer en Quinten Huigen, die samen FRIDAYvormen. Het tweetal omschrijft elkaars karakters als yin & yang, waarbij Quinten de meer donkere kant vertegenwoordigt en Koen juist voor de lichtheid zorgt.

Hoewel altijd in balans, neigt ‘Show Me Where It Hurts’ iets meer naar de donkere kant. “Het gaat over de worsteling die ontstaat als je elkaar langzaam kwijtraakt en over de zoektocht waarin je elkaar tegelijkertijd toch wil blijven vinden en blijven raken”, zo vertelt Quinten Huigen over de tekst. “Het is belangrijk dat je af en toe de pijnpunten blootlegt en hierover kunt praten, iets wat natuurlijk op meerdere facetten in het leven toepasbaar is. Zowel in relatie tot elkaar als in relatie tot de natuur, onze wereld en de maatschappij.”

De videoclip bij ‘Show Me Where It Hurts’ geeft een extra laag aan de tekst van het nummer. “We leggen de vinger op de pijnlijke plek van het verleden en confronteren de kijker met beelden uit die tijd”, zo zegt Koen Brouwer. “Zijn we vooruit gegaan? Hebben we van onze fouten geleerd? ‘Show Me Where It Hurts’ gaat over waar het wringt, maar wel liefdevol gebracht. Je blijft in gesprek met elkaar, kijkt waar het pijn doet, en probeert er samen het beste van te maken.”

Hoewel Koen en Quinten al ruim tien jaar (al dan niet met en voor andere artiesten) samen spelen en schrijven, hebben ze in 2020 definitief de krachten gebundeld. Ontstaan midden in de coronacrisis, heeft FRIDAY een vliegende start gemaakt. Hun geluid bevindt zich op het snijpunt van grote invloeden John Mayer (de klank in zijn gitaarspel), The Black Keys (het rauwe randje), Coldplay en Maroon 5 (de instant meezingbare refreinen) en ondertussen heeft het tweetal ook nog wat te vertellen. Debuutsingle ‘21’, die direct TopSong bij NPO Radio 2 werd en vervolgens vrij snel landelijk is opgepikt, gaat over doen wat je hart je ingeeft en jezelf niet laten tegenhouden door angsten, leeftijd of beperkingen, waar hun ‘Hey Mama’ handelt over de schoonheid van pure liefde en ‘Wake Me Up Slow’ gaat over weer opkrabbelen na een tegenslag. Ook de single ‘All My Life’ werd een radiohit en is door het WWF gebruikt als soundtrack onder hun ‘Voice for the Planet’ campagne.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer