Lenny Kravitz 24 juni in Ziggo Dome

lenny kravitz insta

Lenny Kravitz brengt zijn Raise Vibration Tour 2018 naar Nederland. Op 24 juni 2018 staat hij in de Ziggo Dome. 

Het concert is onderdeel van zijn Europese Zomertournee. De Amerikaanse zanger heeft daarnaast aangekondigd dat hij dit voorjaar met nieuwe muziek komt. De kaartverkoop van zijn concert start a.s. donderdag 25 januari om 10:00 uur. De kaarten gaan in de verkoop vanaf € 45. De kaartverkoop loopt via Ticketmaster: https://www.ticketmaster.nl/artist/lenny-kravitz-tickets/1973 

Lenny Kravitz heeft meerdere hits op zijn naam staan. Onder andere met nummers als 'Let Love Rule', 'Are You Gonna Go My Way', 'Always on the Run', 'It Ain't Over 'Till It's Over'. 

Beeldbron: Instagram Lenny Kravitz 

Maandag single-dag! Nieuwe muziek die de moeite waard is

Editors insta.PNG

Met een hoop nieuwe albumreleases in het vooruitzicht, belooft 2018 een fantastisch muziekjaar te worden. Wij houden jou op de hoogte van de leukste nieuwe muziek die je meteen kunt luisteren, met deze keer een paar fijne nieuwe singeltjes om alvast in de stemming te komen. 

Editors - Magazine

Tom Smith en zijn kompanen van Editors hebben zich sinds hun album In This Light and on this Evening uit 2009 een nieuwe stijl aangemeten die ze nog altijd hanteren op de nieuwe single Magazine. Dit geluid, met veel jaren 80 synthesizers en ander toetsenwerk, werkt nog altijd even goed. Magazine gaat het ongetwijfeld goed doen op de zondag van Pinkpop. 

https://www.youtube.com/watch?v=08h4wVssYJM

Vance Joy- We're Going Home

Er komt de laatste paar jaar allerlei fantastische muziek uit Australië: Tame Impala, Parcels en King Gizzard & The Lizard Wizard om maar wat te noemen. En Vance Joy, natuurlijk. De zanger, echte naam James Keogh, maakte al eerder furore met zijn lied Riptide, dat voor talloze reclames is gebruikt. We're Going Home is net zo'n meezinger, maar heeft iets meer power. Zijn nieuwe album Nation of Two komt uit op 23 februari. 

https://www.youtube.com/watch?v=qETfaJXx22g

George Ezra - Paradise

Deze jonge singer-songwriter, bekend van de zomerhit Budapest, blijft ons verrassen met zijn heerlijk lichtvoetige swing- en bluesgeluid. George is nog maar 24, maar heeft de diepe stem van een oldtimer. Paradise is een heerlijk vrolijk nummer, waarmee Ezra zijn karakteristieke feel mengt met een moderne sound. We zijn benieuwd naar zijn tweede album Staying at Tamara's, dat op 23 maart uitkomt.   

https://www.youtube.com/watch?v=4CTzPj3K5Lw

Eels - The Deconstruction

Nu al een pareltje. Eels is een band die al meer dan twintig jaar meedraait, maar vaak onder de radar blijft. Niet terecht, want de melancholische en dromerige muziek die de band van Mark Oliver Everett maakt, is van een ongekende schoonheid. The Deconstruction is het perfecte lied voor op een regenachtige zondagmiddag. Tip: Eels treedt op 18 juni op in Tivoli Vredenburg in Utrecht. 

https://www.youtube.com/watch?v=59Au8TUVakg

 Beeld: Instagram Editors / editorsofficial

Nooit uitgebracht materiaal van Jimi Hendrix: Mannish Boy

jimi hendrix.PNG

Beeldbron: Instagram

Voor velen is hij de beste gitarist die ooit geleefd heeft. De man die op 27-jarige leeftijd overleed, heeft in zijn relatief korte carrière de bluesmuziek naar een heel ander level getild. Toch lag veel van de muziek van Jimi Hendrix jarenlang op de plank en is helemaal nooit uitgebracht. Nu kunnen we eindelijk genieten van iets nieuws, namelijk een cover van die andere blueslegende: Muddy Waters.

Op 9 maart zal het album Both Sides of the Sky verschijnen, dat volledig bestaat uit niet eerder uitgebracht werk van Hendrix. De cover van Mannish Boy (origineel uit 1955) is de eerste single van het album. Het origineel is tegenwoordig symbolisch voor de blues. Vraag een willekeurig iemand waar hij aan moet denken bij bluesmuziek en 9 van de 10 zullen al zingend antwoorden met de riff: da-na-nana-na. Voor de mensen wiens geheugen opgefrist moet worden: klik hier

 Jimi heeft in het jaar 1969 echter een compleet andere draai aan het nummer gegeven. Zijn versie is up-tempo en heeft een iets anders klinkende riff. Vooral opvallend is dat Hendrix à la George Benson met zijn stem meezingt met de gitaarsolo. Volgens producer Eddie Kramer deed hij dit oorspronkelijk als een grapje, maar ook om het geheel van de song iets lichtvoetiger te maken.

Het nieuwe album zal ongebruikte tracks bevatten die Hendrix tussen 1968 en 1970 heeft opgenomen. Aan de cover van Mannish Boy te horen, kunnen we binnenkort weer volop genieten van Jimi’s unieke gitaarmagie. Je luistert de single hier.  

 

 

Jack White 2 juli in AFAS Live

Op 2 juli treedt Jack White op in AFAS Live in Amsterdam (voorheen Heineken Music Hall).

De voormalige zanger van de band White Stripes maakte vorige week al bekend dat zijn soloalbum, genaamd Boarding House Reach, op 23 maart zal verschijnen.

Met de White Stripes heeft Jack meerdere hits gescoord, waaronder Seven Nation Army. 

De kaartverkoop van zijn concert in AFAS Live op 2 juli start op vrijdag 26 januari om 10:00 uur. 

UB40 komt met nieuw album en nieuwe single vanaf morgen te beluisteren

UB40 2
 
UB40 komt in maart met een nieuw album, genaamd A Real Labour Of Love. 
 
Het album komt, om precies te zijn, uit op 2 maart. Vanaf morgen is de single She Loves Me Now beschikbaar om te streamen en te downloaden.
 
De band uit Birmingham werd opgericht in 1978 met Ali Campbell, Astro en Mickey Virtue en scoorde in Nederland hits met o.a. I Got You Babe, I Can't Help Falling In Love en Red Red Wine.
 
UB40
 
Bron: Universal | Beeldbron: Instagram UB40