Billy Idol

‘Eyes Without A Face’ van Billy Idol | Hitjescollege

Eyes Without A Face, Billy Idol’s eerste top 10 hit in Amerika leverde Idol bijna zelf een face without eyes op! Bij deze top 10 hit van Billy Idol moest natuurlijk een videoclip worden gemaakt, zo gezegd zo gedaan.

Tekst: Boyd Bas en Jelle Leeuw van @hitjescollege

De video begint met het zwevende hoofd van Idol in beeld, gevolgd door een scene die zich af lijkt te spelen in de hel waarin Idol omgeven is door rookmachines en vlammen. Deze heftige, agressieve videoclip staat sterk in contrast vergeleken met het tempo van het nummer zelf. De videoclip kwam in 1984 uit en viel meteen in de prijzen, zo werd het bekroond met een MTV Video Music Award voor beste editing en beste cinematografie. Leuk voor Billy Idol en zijn team, maar hoe zit het met Idol’s face zonder eyes?

Dat zit zo;

De videoclip is in 3 dagen opgenomen. Deze opnamedagen bestonden uit uren lang stukken opnemen en weer opnieuw opnemen en zo maar door. Dit alles in een en dezelfde studio waar Idol de hele dag omringd was door rookmachines, felle lampen en vuurbronnen. Toen de opnames er eindelijk op zaten moest Idol snel naar Arizona vliegen om een optreden te doen, maar er was iets vreemds aan de hand: hij had enorm veel last van zijn ogen. Wat was er gebeurd?

Door de hitte van de vuurmachines, de felle lampen en de droge lucht in de studio en het vliegtuig waren Idol’s contactlenzen vastgesmolten aan zijn oogbollen! Aangekomen in Arizona moest Idol direct naar het ziekenhuis waar de lenzen succesvol konden worden verwijderd van zijn oogbollen. Hij moest 3 dagen met zijn ogen in het verband door het leven, maar het had niet veel gescheeld of Billy Idol had een eyes without a face en een face without eyes. Gelukkig voor hem bleef het slechts bij woorden!

Lees meer van @hitjescollege:

“No Woman, No Cry” van Bob Marley

‘Dancing in the Moonlight’ van Sherman Kelly

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws