Eliot Kennedy

Eliot Kennedy: A Yacht Named Sue | Album van de week

Hoewel de coronacrisis op de pauzeknop in de muziekwereld drukte, ging een aantal dingen gewoon door. Albums bijvoorbeeld! In de rubriek ‘Album van de week’ plaatst de redactie van Soundz iedere week een nieuwe favoriet. Dit keer: A Yacht Named Sue van Eliot Kennedy.

Muziekliefhebbers die graag inzoomen op songcredits kennen zijn naam vast wel. De Engelsman Eliot Kennedy is een geducht songschrijver die een bizarre reeks van hits op zijn naam heeft staan. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het Bryan Adams en Mel C-duet When You’re Gone, Let’s Talk About Love van Celine Dion, Never Gonna Break My Faith van Aretha Franklin en Everything Changes van Take That.

Eliot Kennedy: yachtrock-genre

Voor het geld hoeft hij het dus allang niet meer te doen. Overigens is het niet zo dat grote songschrijvers als uitvoerend artiest hout snijden. Maar Kennedy heeft alles in huis: een prachtige, hoge stem met het karakter van Michael McDonald, een club topinstrumentalisten, een eigen studio en natuurlijk het talent om fraaie songs te schrijven. Eliot Kennedy is een fan van het zogenaamde yachtrock-genre. Een stijl die aan de westkust van Amerika werd ontwikkeld en grote sterren opleverden, zoals Kenny Loggins,McDonald, Hall & Oates, Steely Dan en Rupert Holmes. Fijne, goed gespeelde muziek, gegoten in catchy songs.

A Yacht Named Sue: veelzijdig en avontuurlijk

Kennedy slaagt daar met verve in op dit A Yacht Named Sue. Zijn stem is erg sterk en zijn liedjes zijn veelzijdig en avontuurlijk. Hij switcht gemakkelijk tussen heerlijke disco, steelse funk en zoetige ballades. Maar nooit gaat Eliot Kennedy over het randje van de kitsch. De opener My Destiny zet meteen de toon. De song laveert tussen Steely Dan en de Doobie Brothers en is een instant hit. Net zoals vergelijkbare tracks als Rae’s Diner en Tomorrow’s Today. Soms is het stijlvolle soulmuziek, zoals de nieuwe single A Love Of Your Own en Human. De sterkste song vind ik de afsluiter Don’t Raise Me Up, die in de jaren tachtig een absolute hit voor Toto zou zijn geworden. Dit alles maakt A Yacht Named Sue nu al tot de ideale soundtrack voor de komende zomer.

Winnen!

Benieuwd naar de plaat? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een exemplaar van A Yacht Named Sue van Eliot Kennedy.

Tekst: Jean-Paul Heck

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws