Edwin Evers

Edwin Evers: Tijd | Album van de week

Hoewel de coronacrisis op de pauzeknop in de muziekwereld drukte, ging een aantal dingen gewoon door. Albums bijvoorbeeld! In de rubriek ‘Album van de week’ plaatst de redactie van Soundz iedere week een nieuwe favoriet. Dit keer: Tijd van Edwin Evers. 

We vonden het allemaal wel koddig: Edwin Evers die aan het begin van deze eeuw opeens achter een drumstel kroop. Hij deed het niet onaardig, zeker niet toen hij ook nog eens zeer adequaat grote sterren, zoals Adele en Michael Bublé, tijdens The Voice begeleidde. Natuurlijk bewees hij met zijn gedegen Edwin Evers Band ook live zijn mannetje te staan. Maar ja, hij had de beschikking over een vijfsterrenband. Maar toch viel het op met hoeveel gemak de man uit Hardenberg zong. Nooit overdreven en altijd raak.

Edwin Evers gaat de uitdaging aan

Dat talent ontwikkelde hij verder. Zeker nadat Evers stopte met zijn DJ-schap. In zijn eigen studio broedde hij al langer op een plan om een eigen album te maken. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Lekker drummen en prima zingen zijn welkome talenten, maar hoe begin je in godsnaam aan een werkstuk vol eigen songs? Edwin Evers ging de uitdaging aan en komt nu met het werkelijk verrassende Tijd op de proppen.

Nederlandstalig album Tijd

Verrassend? Waarom? Simpelweg omdat het gewoon een fantastisch Nederlandstalig album is geworden dat je vanaf de openingssong bij de strot grijpt. Zijn teksten, vaak persoonlijk, snijden hout, en Edwin Evers verdrinkt nooit in mooischrijverij. Met kernachtig woordgebruik schetst hij zijn leven. Het contact met zijn moeder, zijn leven on the road, maar vooral de passie voor datgene wat hij het liefst doet: muziek maken. Natuurlijk krijgt hij op Tijd de hulp van een aantal cracks: zijn vaste bandleden. Michel van Schie speelt zoals immer fantastisch bas. Bert Meulendijk is een gitarist die de stemmingen van Evers perfect in akkoorden om zet. En toetsenman Jeroen Rietbergen weet de songs heerlijk in te kleuren, zoals hij dat eerder deed bij de onterecht vergeten band Hips, Marco Borsato en natuurlijk The Voice.
Maar Tijd is vooral een plaat van Mr. Evers. Een man die met deze plaat alle eventuele twijfel in één klap wegneemt. Tijd is volgens mij het begin van een tijdloze muzikale route van deze alleskunner.

Edwin Evers
Edwin Evers – Foto: Stefan Schipper

Winnen!

Benieuwd naar de plaat? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een exemplaar van Tijd van Edwin Evers. Het album verschijnt op 9 april.

Tekst: Jean-Paul Heck

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws