Ed Sheeran is gekroond tot artiest van het decennium

Ed Sheeran is de derde artiest ooit die de Official Chart Record Breaker Award heeft mogen ontvangen en is gekroond tot artiest van het decennium. Dat heeft de Britse hitlijst Official Charts Company vandaag bekend gemaakt.

Ed heeft de Chart Record Breaker Award ontvangen omdat hij de meeste nummer 1-albums en singles tussen 2010 en 2019 heeft gehad. Hij heeft in de afgelopen 10 jaar de hitlijsten 12 keer aangevoerd en heeft ook nog eens een record: hij stond namelijk 79 weken op de eerste plek.

Ed: “Iedereen die me de afgelopen tien jaar heeft gesteund, bedankt! Vooral mijn geweldige fans. Op naar de volgendie tien!”

Ed is niet de enige die de prijs in ontvangst heeft mogen nemen. Justin Bieber heeft de prijs namelijk in 2016 ontvangen omdat hij de eerste act was die in de geschiedenis van de Britse hitlijst alle plekken van de Top 3 vulde. Ook Paul McCartney heeft de prijs in 2016 gewonnen, omdat hij in zijn hele carrière de meeste keer op de eerste plek stond met een album.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Het concept BΔSTILLE

Bastille werkte zich met hun debuutplaat Bad Blood en de monsterhit Pompeii tot de eredivisie van de popmuziek. Acht jaar later presenteren de Engelsen het eerste conceptalbum. Met Give Me The Future gaan zanger Dan Smith en zijn mannen pas echt de uitdaging aan. Tijd voor een stevig onderhoud met deze charismatische meneer. Tekst: Jean-Paul…

Om deze content te kunnen zien heb je een Soundz Digitaal abonnement nodig.

Lees meer