Dubbele kijktip! Queen & 10cc op NPO 2 Extra

Met veel smaak en humor vertellen de vier originele leden van 10cc de verhalen over hun korte samenwerking en de optredens, met als hoogtepunt de creatie van hun superhit I’m Not In Love. Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley en Lol Creme experimenteerden er begin jaren zeventig, als exponenten van de vruchtbare muziekscene in Noord-Engeland, rustig op los in hun zelfgebouwde Strawberry Studio. De chemische reactie van hun individuele talenten en hun bereidheid al hun ideeën uit te proberen, vernieuwden de popmuziek en leidden tot grote hits als The Wallstreet Shuffle, The Things We Do for Love en Dreadlock Holiday. Met veel smaak en humor vertellen de vier originele leden de verhalen over hun korte samenwerking en de optredens, met als hoogtepunt de creatie van hun superhit I’m Not In Love. Ze bleken uiteindelijk meer begaafde muzikanten, schrijvers, uitvinders en kunstenaars dan popsterren. Ze gingen al in 1976, op het hoogtepunt van hun roem, uit elkaar om ieder afzonderlijk nog vele artistieke successen te behalen. Met o.a. Tim Rice, Graham Nash, Harvey Lisberg, Trevor Horn en Stewart Copeland.

In deze uitzending van Het Uur van de Wolf was Graham Nash te gast. Deze uitzending van het programma Het Uur van de Wolf met de titel 10cc – I`m Not in Love werd uitgezonden op donderdag 3 augustus door de NTR.

Met de Top 2000 in aantocht op radio en tv zie je vanavond (na Het Uur van de Wolf over 10cc!) het concert dat hofleverancier Queen op 12 januari 1985 gaf in Rio de Janeiro voor meer dan 300.000 mensen. De groep zit dan midden in de wereldtour voor het album The Works. En dit keer zingen er dus HEEL veel mensen mee met hits als ‘Love Of My Life’, ‘Radio Ga Ga’, ‘I Want To Break Free’ en de bijna vaste Top 2000-nummer 1 ‘Bohemian Rhapsody’. Vanavond om 23:05 uur. #kijktip NPO Radio 2 presenteert… Queen In Concert van de NTR.

Bron: NPO 2 Extra

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws