DeWolff Wolffpack

DeWolff: Wolffpack | Album van de week

Hoewel de coronacrisis op de pauzeknop in de muziekwereld drukte, ging een aantal dingen gewoon door. Albums bijvoorbeeld! In de rubriek ‘Album van de week’ plaatst de redactie van Soundz iedere week een nieuwe favoriet. Dit keer: Wolffpack van DeWolff. 

De jongens van DeWolff zijn veelvraten. Het ene na het andere album wordt de wereld ingeschoten. Heel mooi. Overdaad kan echter schaden. Het bijna achteloos opgenomen The Tascam Tapes was een daverende verrassing vanwege de losheid, spontaniteit en het ‘in your face’-geluid. Met het nieuwe album Wolffpack levert het drietal uit Utrecht een album af dat zo in het vakje ‘ Nederlandse rockklassiekers’ gezet kan worden. De hands on-mentaliteit in combinatie met het geweldige spel vol subtiliteiten, is ditmaal gekoppeld aan een handvol songs die stijlmatig werkelijk alle kanten op schieten.

DeWolff experimenteert met soul, disco en pop

Je hoort een band in de groei, maar eentje met groeischeuten die we zelden horen. Op alle vlakken maken zanger/gitarist Pablo van de Poel, drummer Luka van de Poel en organist Robin Piso sprongen. Het stempeltje ‘bluesrock’  is allang niet meer het allesomvattende genrehaakje. Op Wolffpack experimenteert de band met soul, disco en popmuziek, maar nergens klinkt het ook maar een moment geforceerd. De blazers die voorbij komen vliegen in R U My Saviour en de discobeat in Half Of Your Love klinken logisch en waardevol voor het eindresultaat. Er staat werkelijk geen uitglijder op dit fantastische album dat we nu al kunnen bijschrijven bij de eindlijstjes van 2021.

Meest verrassende nummers op Wolffpack

  • R U My Saviour
  • Half Of Your Love
  • Do Me

Benieuwd naar de plaat? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een vinylpakket van Wolffpack van DeWolff.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws