De Stokers

The Underground is het voorportaal voor de nieuwe muziek die normaal gesproken start in de underground scene om zich daarna naar boven te werken! Elke week kun je hier de allernieuwste muziek beluisteren!

De Stokers zwerven om hokjes heen en graaien bij elkaar wat er nodig is. Klezmer, polka, smartlappen, punk, het gaat zo door de gehaktmolen. De Stokers balanceren met gemak op het slappe koord tussen punk en wereldmuziek. Schatplicht aan een of ander genre is voor De Stokers verleden tijd. Uniek en toch herkenbaar.

De Stokers nemen van alles mee in de piste: toeters, trommels, snaren, toetsen, accordeon en zang in je moerstaal. Akoestisch of elektrisch? Van stevig stampend tot intiem en zacht, van binnen naar buiten, op een festival of in je slaapkamer: alles kan en daarbij kan het instrumentarium zo wisselen, van drumstel tot koffer, van accordeon tot zingende zaag.

De stokers zijn in de mixfase beland voor een nieuwe plaat, welke richting het einde van 2021 gepresenteerd gaat worden.

Thomas Olivier neemt voor dit nieuwe album opnieuw de rol op zich van producer, zoals hij dit eerder ook deed bij de voorgaande albums (Sjankverloest en Daargaje!). De clip werd geproduceerd door Klaas Arie Westland (www.klaasariewestland.com) Op deze plaat is de band nog onmiskenbaar zichzelf, maar zijn weer een aantal nieuwe muzikale uitspattingen vastgelegd.

 

Als de maatregelen het niet tegenhouden, spelen De Stokers op het Madnes Festival en zijn daar uiteraard al de nodige nieuwe nummers te horen.

Website: www.destokers.com

Facebook: www.facebook.com/destokers