Roxette-zangeres Marie Fredriksson is overleden

Haar mede-zanger Per Gessle zegt: “De tijd gaat zo ontzettend snel. Het voelt alsof ik gisteren nog met Marie in mijn kleine appartement in Halmstad zat te dromen. En wat is er een fantastische droom uitgekomen.” 

Marie Dimberg, de manager van Marie, heeft het overlijden bekendgemaakt: “Tot groot verdriet moeten we aankondigen dat een van onze grootste en meest geliefde artiesten is overleden. Marie Fredriksson stierf in de ochtend van 9 december als gevolg van haar vorige ziekte.” 

In 2002 werd er een hersentumor bij Marie ontdekt. Na de behandeling vertelde Marie in 2005 dat ze op dat moment kankervrij was. Daarna heeft ze nog getourd van 2010 tot begin 2016, maar moest vervolgens wegens gezondheidsredenen stoppen. 

Roxette scoorde eind jaren tachtig en begin jaren 90 grote hits. Roxette brak in 1989 door met de hits The Look en Listen To Your Heart. In de jaren negentig volgden nog meer grote hits als It Must Have Been Love, Joyride, How Do You Do! en Wish I Could Fly. Fredriksson laat haar echtgenoot Mikael Bolyos en hun twee kinderen Josefin (26) en Oscar (23) achter.

Beeld: Instagram

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws