De beste apps voor muzikanten | Soundz Stuff

Genieten van muziek door ernaar te luisteren of het zelf te maken. Alleen of samen met mensen die net zo geïnteresseerd zijn in muziek als jij. Van beiden kan gezegd worden dat het een gave is. Niet alleen luisteren, waarderen en genieten, maar ook de juiste noot en het goede ritme weten te vinden.

Een muziekinstrument leren bespelen en de liefde voor de muziek over weten te brengen aan een ander.

In de volgende vijf apps kun je het allemaal vinden.

1. Free Universal Tuner

Met deze app kun je je instrument stemmen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wordt duidelijk uitgelegd in een filmpje. Helemaal gratis en volgens de tevreden gebruikers erg goed. De app werkt simpel door in de app eerst het juiste instrument te selecteren en daarna de toon aan te slaan, te controleren en eventueel bij te stellen tot deze goed is. Je kunt hem hier downloaden voor Android.

Voor sommige apps heb je internet nodig. Als er geen WiFi beschikbaar is, zorg dan dat je genoeg data over hebt, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Er zijn verschillende mobiele en sim only abonnementen met voldoende data te vinden bij hollandsnieuwe.

2. Complete Music Reading Trainer

Een Engelstalige app in spelvorm waarmee je goed en snel muziek kunt leren lezen. Uiteraard begin je met het herkennen van de G-noot. Scores worden met sterretjes bijgehouden. Herken je alle noten, dan kun je door naar het volgende niveau.

3. Metronoom beats

Een populaire app die zelfs door muziekleraren wordt aanbevolen. Een metronoom kan je helpen om de maat te houden. Het juiste ritme is immers erg belangrijk als je muziek maakt. Gebruikers zijn tevreden, maar gebruiken deze metronoom niet altijd alleen maar voor muziek. Ze gaan ermee trainen, doen ritmische gymnastiek oefeningen of gebruiken de metronoom voor een reanimatieles.

4. Functional Ear Trainer

Een hele duidelijke app die is gebaseerd op ‘The Alain Benbassat Method’. Met behulp van deze Engelstalige app leer je noten herkennen. Oefen iedere dag 10 minuten en voor je het weet ben je een expert. Volgens de maker is deze app geschikt voor alle leeftijden, en van de muzikale beginner tot de professionele muzikant. De basiskennis is gratis. Kom je iets verder in deze app, dan worden noten gecombineerd en is een betaling noodzakelijk. Kies je in de shop meteen voor drie aanvullingen dan krijg je 20 % korting en betaal je 14,99 EUR.

5. Baby Music Instruments

De liefde voor muziek kun je niet jong genoeg stimuleren. Baby Music Instruments is een heel eenvoudig muzikaal spelletje met slechts 3 instrumenten voor jonge kinderen. Een goede manier om de muziekwereld te introduceren aan jonge kinderen.

Loopt je abonnement met mobiel bijna af en wil je niet een nieuw model, zodat je je gedownloade apps opnieuw moet downloaden? Met sim only hoef je niet een nieuw toestel te kopen en zit je goed met alleen een losse simkaart aanschaffen.

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws