Dave Vermeulen’s ode aan zijn held Tom Petty

Je moet het maar durven. Het oeuvre van Tom Petty coveren. Dave Vermeulen en zijn band Voltage hebben het aangedurfd. Op dit moment is de We Won’t Back Down Tour langs een aantal poppodia in Nederland in volle gang.

Tom Petty was een absolute superster in Amerika maar in Nederland haalde hij nooit die status. Pas toen de singer/songwriter op 2 oktober 2017 overleed, verschenen er grote stukken van hem in de media. Wellicht is een belangrijke reden dat Petty en zijn illustere begeleidingsband The Heartbreakers slechts zelden in Europa dus ook Nederland speelden.

Wanneer ging je intensief naar Tom Petty luisteren?

“Ik leerde hem pas later kennen bij het album Mojo. Dat is één van zijn laatste platen maar wel een geweldig werkstuk! Vanuit dat punt ben ik terug gaan luisteren naar die oude albums. En die zijn echt allemaal geweldig. Die liedjes, zijn stem en die band.”

Ben je meteen na zijn dood de repetitieruimte ingedoken om dit op te starten?

“Nog voor zijn overlijden liep ik al met het idee om een toertje te doen met Tom Petty-liedjes. Maar op dat moment hadden wij net ons eigen album uit en daar lag dus de focus op. Wat vooral belangrijk was om proberen te sound van The Hearbreakers te pakken voor deze tribute. Ik ben niet iemand die overigens snel een tribute doet maar dit is zo bijzonder. Zo speelt Will Maas toetsen bij ons. In Benmont Tench had Petty een geweldige toetsenman en organist en die heb je gewoon nodig als je zijn muziek speelt. Ook hebben wij in zangeres Josefien Terburg iemand die de koortjes doet die bij de muziek van Tom Petty ook zo kenmerkend zijn.”

Tom Petty had niet de credits van tijdgenoten zoals Bruce Springsteen of Tom Waits.

“Dat vind ik ook en dit is een mooie manier om zijn prachtige songs in Nederland weer eens onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn ze geweldig om te spelen. Of ik mij alleen op de hits richt? Absoluut niet. Er komen zeker een aantal mooie albumtracks voorbij. Die songs waren vaak even mooi of soms nog mooier dan de singles.”

Ook destijds zo genoten van zijn concert in 2012 de toenmalige Heineken Music Hall?

“Daar was ik dus niet bij. Ik had kaarten maar iemand had iets speciaal voor mijn verjaardag geregeld waardoor ik niet kon gaan. Tja, spijt, natuurlijk! Eddie Vedder deed zelfs die avond mee. Achteraf hoorde ik van iedereen wat voor een fenomenaal concert het was.

We Won’t Back Down Tour – nog te zien en te horen”

09-02 De Bosuil – Weert
28-02 Gebr. De Nobel – Leiden
15-03 Sugarfactory – Amsterdam
23-03 Hedon – Zwolle
30-03 Volt – Sittard
31-03 De Cacaofabriek – Helmond

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws