Toploader dancing in the moonlight

‘Dancing in the Moonlight’ van Sherman Kelly | Hitjescollege

Dit is zo’n vrolijk en blij liedje: Dancing in the Moonlight. Van wie? Van Toploader, die hebben het gecoverd in 2000, maar het origineel is van de Amerikaans-Franse rockgroep King Harvest. Toetsenist en songwriter Sherman Kelly schreef het vrolijke nummer na een nogal gewelddadige en ingrijpende gebeurtenis in zijn leven. Kelly maakte een reis naar het eiland Saint-Croix, een eiland dat toebehoort tot de Amerikaanse Maagdeneilanden in de Caribische Zee. Op een naburig eiland, Saint-Thomas, runde hij met zijn vrienden een nachtclub.

Tekst: Boyd Bas en Jelle Leeuw van @hitjescollege

Op een dag besloten ze met de boot een trip te maken van Saint-Thomas naar Saint-Croix, maar onderweg raakte Kelly en zijn vriendin Adrienne ontzettend zeeziek. Eenmaal aangekomen in de haven was de schemer gevallen, en de vriendengroep besloot op de boot te slapen. Sherman en Adrienne zeiden echter: “Wij gaan niet een hele nacht op die schommelende boot slapen”, en besloten het eiland op te gaan.

Verhaal van Sherman Kelly

Op het eiland kwam Sherman Kelly erachter dat hij zijn portemonnee op de boot was vergeten, waarop Adrienne voorstelde om dan maar op het strand te slapen. Sherman en Adrienne werden op het strand overvallen door de inheemse bevolking van het eiland. Kelly werd meermaals met honkbalknuppels geslagen en raakte buiten westen. Adrienne werd door iemand van de groep inheemsen verkracht, en de anderen stonden in de rij.

Wonder boven wonder kwam Sherman bij, en maakte lawaai en besprong de verkrachters en wist ze met arm uit de kom, gebroken ribben en meerdere fracturen in zijn gezicht weg te jagen bij zijn vriendin. Hij werd vervolgens pas weer wakker in het ziekenhuis.

Dancing in the Moonlight: puurste vorm

In zijn herstelperiode kon hij niet in een band spelen, uiteraard, hij kon amper staan, maar hij schreef wel teksten. Op een dag met een paar wijntjes op nam hij met zijn teksten plaats achter de piano en produceerde hij Dancing in the Moonlight. Het lied is een ode aan het leven, in zijn mooiste en puurste vorm, veel prachtiger dan Sherman Kelly dat die nacht op dat strand had meegemaakt.
Om de vreselijke gebeurtenis te vergeten, een plek te geven, en het leven dat hij goddank nog had, toe te zingen bracht hij Dancing in the Moonlight uit.

Lees meer van @hitjescollege:

“No Woman, No Cry” van Bob Marley

‘Eyes Without A Face’ van Billy Idol

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws