Rube Goldberg machine | OK Go

Vaak is het als artiest niet makkelijk om met een originele muziekvideo op de proppen te komen. OK Go is dat 4 jaar geleden heel goed gelukt!

Zij lieten hun hele muziekvideo draaien om een Rube Goldberg machine. Dat zorgt er dan weer wel voor dat je het one-take principe  naar een ander niveau moet gaan tillen. En dat is ze gelukt!

Een Rube Goldbergmachine, genoemd naar de Amerikaanse cartoonist Rube Goldberg, is een complex apparaat dat een zeer eenvoudige opgave onnodig langzaam, indirect en omstandig uitvoert. Daarbij worden verschillende delen (bijvoorbeeld conservenblikken, kogels en bindtouw, enz.) zo opgebouwd, dat ze een kettingreactie geven die uiteindelijk helemaal aan het eind zijn doel bereikt.

In tegenstelling tot apparaten die tot de kinetische kunst behoren heeft de Rube Goldbergmachine altijd een op zich zinvolle functie.

Het kostte het team anderhalve maand om het te bouwen en 47 takes om van drie takes, die helemaal goed gingen van begin tot eind, deze beste versie over te houden! Uiteindelijk is het ook leuk om zelf eens zo’n machine te bouwen, maar het is nog leuker om zelf muziek te maken. De keus is aan jou!

Best een leuk nummer, maar de video is leuker! Die was trouwens ook een enorme hit op MTV.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws