Chris Cornell

Chris Cornell: No One Sings… | Album van de week

Hoewel de coronacrisis op de pauzeknop in de muziekwereld drukte, ging een aantal dingen gewoon door. Albums bijvoorbeeld! In de rubriek ‘Album van de week’ plaatst de redactie van Soundz iedere week een nieuwe favoriet. Dit keer: No One Sings Like You Anymore van Chris Cornell.

Opeens was daar vorig jaar zomer een cover van de Guns N’ Roses-song Patience, geweldig uitgevoerd door de op 18 mei 2017 overleden Chris Cornell. Zonder aankondiging, haast vanuit het niets. Fans over de hele wereld vroegen zich meteen af of er wellicht meer was… Vijf maanden later kondigde Cornell’s weduwe dit album, No One Sings Like You Anymore, aan. Het bestaat uit songs die de zanger in 2016 opnam.

Chris Cornell: stem van Soundgarden en Audioslave

Chris Cornell was de stem van onder meer Soundgarden en Audioslave. Maar hij was véél meer. Samen met Eddie Vedder en Kurt Cobain was hij bijna letterlijk de stem van een generatie. Technisch gezien kon de lange vocalist uit Seattle wedijveren met de classic rock-grootheden uit de jaren zeventig. Paul Rodgers noemde Cornell de beste zanger van zijn generatie, zo ook Robert Plant.

Chris Cornell
Chris Cornell

No One Sings Like You Anymore: hommage aan meesterlijke vocalist

No One Sings Like You Anymore stelt niet teleur. Chris Cornell selecteerde een aantal songs dat hem inspireerde om een professioneel muzikant te worden. Hij springt daarbij van de hak op de tak, maar nergens krijg je het gevoel dat het geforceerde keuzes zijn. De Janis Joplin-song Get It While You Can opent het bal en het is meteen raak. Het was al eerder duidelijk dat Cornell’s stem goed vaart in een akoestische omgeving. Het schoolvoorbeeld daarvan is zijn werkelijk verbluffende versie van John Lennon’s Watching The Wheels. Zelfs het toch wel doodgespeelde Nothing Compares 2 U van Prince blijft fier overeind. Mooi zijn ook de verrassende, voor velen onbekende tracks. Zo geeft hij Terry Reid’s To Be Treated Rite een nieuw leven en maakt hij van het synthesizerliedje Sad Sad City van Ghostland Observatory een stampende rockclassic. Alle eventuele insinuaties over cashen na zijn dood, worden weggevaagd. No One Sings Like You Anymore Vol. 1 is een verrassende hommage aan een meesterlijke vocalist.

Win het album van Chris Cornell

Ben je benieuwd naar het album? Dat snappen wij! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf exemplaren van No One Sings Like You Anymore Vol. 1 van Chris Cornell.

Tekst: Jean-Paul Heck

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws