Bryan Adams: voorspelbare klasse

Je kan een concert van Bryan Adams gewoon vergelijken met concerten van bands als AC/DC en Status Quo. Je weet precies wat je kunt verwachten en toch ga je in een jubelstemming naar huis. Overigens is dat niet helemaal waar. Een paar jaar terug kleedde hij zijn band wel heel erg uit en kwam hij met een trio naar Nederland. Het werkte niet en dat heeft Adams maar al te goed begrepen.

Tekst: Jean-Paul Heck

Foto’s: Sven Hoogerhuis

Voor zijn nieuwe Get Up-tour greep de Canadees weer terug naar een vijfmanformatie met daarin de oudgedienden Keith Scott op gitaar en Pat Steward op drums. Grappig trouwens om Steward weer terug te zien, omdat Mickey Curry vanaf de release van Reckless eigenlijk de vaste keuze was voor Adams.  Het blijft bijzonder met wat voor een speels gemak Adams zijn oude- en nieuwe songs live weet te brengen.

Mochten helden zoals Mick Jagger, Tom Jones en Paul McCartney al de eeuwige jeugd hebben, dan is Adams één van de logische opvolgers. De man zingt nog altijd waanzinnig en weet met zijn rake praatjes altijd de juiste snaar te raken. In de Ziggo Dome waren Adams en zijn mannen in absolute topvorm.

Misschien missen zijn laatste platen de urgentie en de klasse van oude albums zoals Cuts Like A Knife en Reckless, maar hij heeft, meestal met Jimmy Vallance, zoveel ongelooflijke mooie nummers geschreven, dat hij live moeiteloos kan laveren tussen oud en nieuw materiaal.

In de Ziggo Dome startte hij met het nieuwe Kick Ass met een voice over van John Cleese, waarna hij meteen overschakelde naar drie hits op een rij: Can’t Stop This Thing We Started, Somebody en One Night Love Affair. Tja, dat is lekker beginnen. Uiteindelijk zou Adams twee uur lang de perfecte balans weten te vinden tussen hits en wat minder bekend materiaal.

Natuurlijk werd zijn laatste album So Happy That It’s Hurts in het zonnetje gezet. Het met maatje Vallance geschreven I’ve Been Looking For You maar ook de met Gretchen Peters gepende titelsong van de plaat kwamen voorbij. Na het officiele gedeelte dat werd afgesloten met het nog immer beklijvende Cuts Like A Knife, was de eindsprint grotendeels voor de hits.

Run To You werd naadloos gespeeld, waarna Adams zich ontfermde over de Frankie Valli-kraker Can’t Take My Eyes Off You. Het slotakkoord was voor zijn wellicht mooiste ballade Straight From the Heart waarna de crowdpleaser All For Love het feestje beëindigde.

Bryan Adams: gezien en gehoord op woensdag 23 november in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer