Bruce Springsteen and The E Street Band naar Amsterdam en Landgraaf

Hij komt, hij komt! Na speculaties dat een nieuwe tour van The Boss dit jaar nog, door alle onzekerheid rond Covid, werd geannuleerd is het in 2023 dan wel zover. Bruce Springsteen and The E Street Band gaan weer op tour en doen daarbij ook tweemaal Nederland aan. Op donderdag 25 mei 2023 in de Johan Cruyff Arena en op zondag 11 juni 2023 Megaland Landgraaf.  

Deze tour markeert de eerste liveconcerten van Springsteen en zijn E Street Band sinds de ‘The River Tour’ in 2016 en begin 2017. Deze tournee werd door zowel Billboard als Pollstar uitgeroepen tot de beste wereldwijde tour van 2016. Het Europese deel van de tournee wordt vanaf februari voorafgegaan door een aantal concerten in Amerika. Na het afsluiten van het Europese deel begint een tweede deel in de VS in augustus.

In een persbericht dat bij de aankondiging van deze tournee hoort zegt Bruce Springsteen zelf: “Na zes jaar kan ik niet wachten om volgend jaar onze fantastische en loyale fans weer te zien. En ik kijk ernaar uit om weer het podium te delen met de legendarische E Street Band.”

De geplande Europese concerten zijn in Barcelona, Dublin, Parijs, Ferrara, Rome, Amsterdam, Landgraaf, Zürich, Düsseldorf, Göteborg, Oslo, Kopenhagen, Hamburg, Wenen, München en Monza. Andere steden en shows in het VK en België worden op een later tijdstip aangekondigd.

Het laatste optreden van de band was in het programma ‘Saturday Night Live’, waar zij in december 2020 twee nummers van het meest recente studioalbum ‘Letter To You’ speelden. Het album werd voor het eerst in decennia weer gezamenlijk live ingespeeld en kwam direct op nummer 1 binnen in elf landen. Vorig jaar bracht Springsteen de nooit eerder uitgebrachte film ‘The Legendary 1979 No Nukes Concerts’ uit, werkte hij samen met president Barack Obama aan het boek ‘Renegades: Born In The USA’ en nam in New York zijn recordbrekende show ‘Springsteen On Broadway’ in reprise om de heropende theaters te steunen.

De show in Landgraaf zal niet tijdens Pinkpop zijn. Het festival vindt volgend jaar een week na het optreden van The Boss plaats.
De kaartverkoop voor beide shows in Nederland gaan op 1 juni 2022 om 10:00 uur van start.

Radio Veronica presentsBRUCE SPRINGSTEEN AND THE E STREET BAND25 mei, Johan Cruijff Arena, AmsterdamAanvang: 19:30 uur | Entree: Vanaf € 84 (incl. servicekosten)11 juni, Megaland, LandgraafAanvang: 18:00 uur | Entree: Vanaf €100,80 (incl. servicekosten)

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws