‘Is Billie Eilish de nieuwe Madonna?’

Iedereen is helemaal in de ban van de zeventienjarige zangeres Billie Eilish. Het optreden van de zangeres was het best bezochte optreden van Lowlands. Ook recensenten spraken vol lof over de zangeres. Hieronder een greep uit de recensies.

De Volkskrant

“Billie Eilish is duidelijk niet alleen in de harten gesloten door tienermeisjes, ook ouders met liefde voor pakkende, modern gearrangeerde popliedjes zijn nieuwsgierig naar het grootste podium gekomen. (…) Zelden zal een optreden op Lowlands zo’n enorme impact hebben gehad als dat van Billie Eilish zaterdagmiddag. Ze komt op onder het hardste gekrijs dat ooit te horen was, maar laat zich er niet door intimideren. (…) Ze heeft een geweldige uitstraling, is innemend en toch mysterieus, zingt met karakter en heeft een eigen, kale, elektronische sound, ontworpen door haar broer Finneas, die achter haar staat.”

AD

“Was Lowlands getuige van de geboorte van een nieuwe wereldster? Is Billie Eilish inderdaad de nieuwe Madonna? De festivalpopulatie hield er in elk geval vooraf ernstig rekening mee. Haar optreden was het drukst bezochte van de driedaagse. (…) De streamingkoningin worstelde. De belangrijkste reden: simpelweg te weinig goede songs om een heel uur mee te vullen. Verder bleek haar zang wisselvallig.”

Trouw

“Fladderend tussen bezwerende electropop, dance en hiphop verhaalt Eilish niet over de liefde, over vlinders of in katzwijm vallen. Nee, Eilish, die van jongs af aan al kampt met angsten en depressies, zingt over een negatief zelfbeeld, over liefdesverdriet, zelfmoord. (…) Ja, soms waaide de vaart even uit de set, maar je bleef kijken naar het charisma van de popster van 2019. Ze maakte alles ruimschoots goed tijdens de finale met hits When the Party’s Over en Bury a Friend.”

https://www.instagram.com/p/B1RZXklIqq4/

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws