Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen: The Darkest Skies… | Album van de week

Hoewel de coronacrisis op de pauzeknop in de muziekwereld drukte, ging een aantal dingen gewoon door. Albums bijvoorbeeld! In de rubriek ‘Album van de week’ plaatst de redactie van Soundz iedere week een nieuwe favoriet. Dit keer: The Darkest Skies Are The Brightest van Anneke van Giersbergen.

Veelzijdigheid is een gift. Toen Anneke van Giersbergen in de jaren negentig de toon zette als frontvrouw van The Gathering, kon niemand bevroeden hoe haar carrière zou verlopen. Anneke zelf ook niet. Waarom? Simpelweg omdat ze niet aan carrièreplanning doet. De zangeres uit Eindhoven laat zich leiden door passie, enthousiasme en fingerspitzengefühl.

Over Anneke van Giersbergen

Soms gaat ze op haar gezicht. Dat gebeurde met de damessupergroep The Siren en een paar jaar terug met haar eigen nieuwe band VUUR. De band heeft alles. Klasse, uitstraling en goede songs. Maar de timing was wellicht niet perfect. Zoals je in het interview met Anneke in de komende Soundz (binnenkort hier te koop) kunt lezen, kreeg ze door deze uitglijder een behoorlijke knauw. Ze verloor een hoop centen en ook privé verliep het stroperig en moeizaam. Haar huwelijk wankelde even, maar zij en haar man en manager Rob Snijders kwamen er sterker uit.

Schrijven in een B&B

In het proces hiernaartoe ging Anneke niet zitten kniezen, maar huurde ze een bed & breakfast nabij Tilburg en begon met het schrijven van een handvol hoogst persoonlijke liedjes. Het resultaat is verbluffend, open, eerlijk en prachtvol. Dat zij als geen ander haar gevoelsleven kan vertalen in mooie songs, wisten we al door haar werk met onder meer Agua de Annique en haar theatertour met de IJslandse band Árstíðir.

The Darkest Skies Are The Brightest: verhaal van vallen en opstaan

The Darkest Skies Are The Brightest is het verhaal van hard vallen en langzaam weer opkrabbelen. Nooit eerder zong Anneke van Giersbergen met zoveel diepgang en vooral variatie. Haar loepzuivere timing en gevoel voor dictie komen hier volledig tot uiting. Het allesomvattende slotnummer Love You Like I Love You is wellicht de beste song die zij ooit schreef. The Darkest Skies Are The Brightest is een document van ultiem lief hebben.

Winnen!

Benieuwd naar de plaat? Het album verschijnt op 26 februari 2021. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een exemplaar van The Darkest Skies Are The Brightest van Anneke van Giersbergen.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws