Aerosmith - Dude

Aerosmith: Dude (looks like a lady) | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ duiken we in Dude (looks like a lady) van Aerosmith. Waar komt de naam van dit nummer vandaan? En welke band speelde een rol in dit verhaal? Lees verder! 
Tekst: Boyd Bas en Jelle Leeuw van @hitjescollege

“Dude! Zin om even te rocken? Dan zou ik dit nummer maar hard aanzetten, dude… Dude, de les van vandaag gaat niet over één maar over twee bands zelfs.” Dude (looks like a lady), een van Aerosmith’s grootste hits, is namelijk geen verzonnen verhaal. Waar dit nummer aanvankelijk Cruisin’ for the Ladies had moeten heten, hebben enkele gebeurtenissen daar een stokje voor gestoken.

Glamrockband Mötley Crüe

Er zijn namelijk twee gebeurtenissen die een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van dit nummer met allebei een hoofdrol voor de glamrockband Mötley Crüe. De eerste gebeurtenis: tijdens een avondje drank en drugs tussen de bandleden van Aerosmith en Mötley Crüe viel het de mannen van Aerosmith op dat hun collega’s elke zin begonnen met ‘dude’ en als het even kon dat ze de zin ook het liefst eindigden met ‘dude’.
Aerosmith - Vince Neil
Een jongere Vince Neil (Mötley Crüe)

Aerosmith: “That dude looks like a lady”

De tweede gebeurtenis: op een avond toen de heren van Aerosmith voor de verandering eens aan het drinken waren in een bar in Los Angeles, spotte Steven Tyler een, wat hij dacht, aantrekkelijke dame met schitterend beach blonde hair. Toen de dame in kwestie zich omdraaide, bleek het geen dame te zijn, maar Vince Neil, de leadzanger van Mötley Crüe! Vince Neil had in die tijd daadwerkelijk een goede bos met blonde manen. Toen een van de bandleden van Aerosmith de opmerking maakte: “That dude looks like a lady”, wist Aerosmith’s Steven Tyler meteen dat dit de titel van hun nieuwe nummer moest worden. Vince Neil kon er om lachen, en zo maakte de wereld kennis met een nieuwe rockklassieker, dude.

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer