ABBA IS TERUG! Een gloednieuw album én een revolutionair concert.

De immens populaire Zweedse band ABBA keert, na een afwezigheid van veertig jaar, terug op het muzikale wereldtoneel met een revolutionaire concertreeks die start op 27 mei 2022. Samen met een tienkoppige band treden de digitale versies van het viertal op in een speciaal hiervoor ontwikkelde concertzaal in Londen. De beroemde popgroep, die dankzij hun winst van het Eurovisie Songfestival in 1974 doorbrak met ‘Waterloo’, heeft dat vanavond bekendgemaakt in een wereldwijd gevolgde livestream.

Naast deze spectaculaire nieuwe concerten hebben Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid nog meer heuglijk nieuws te melden, want op 5 november verschijnt ook een nieuw studio-album: ‘Voyage’. Het album, dat werd opgenomen in Benny’s studio Riksmixningsverket in Stockholm, is het eerste studio-album van ABBA sinds de release van ‘The Visitors’ uit 1981. Twee van de nieuwe nummers zijn vanaf nu hier te beluisteren. Het gaat om ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’.

Concertreeks van ABBA in Londen

Samen met Industrial Light & Magic, het bedrijf van filmproducent en regisseur George Lucas, is er maandenlang gewerkt aan de digitale versie van de band. Het viertal heeft veelvuldig model gestaan voor een complexe digitalisering van hun recente verschijningen en hun kenmerkende bewegingen tijdens een optreden, wat een verbluffend eindresultaat heeft opgeleverd.

ABBA Voyage is te zien in de ABBA Arena, een state-of-the-art concertzaal in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen, waarin drieduizend bezoekers per avond live getuige kunnen zijn van de concerten. Kaartverkoop voor ABBA Voyage start dinsdag 7 september om 11:00 uur via abbavoyage.com.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Soundz Podcast 6 is online

De Artiest in deze podcast is fotograaf Paul Bergen. Met hem praten we over zijn ervaringen met het fotograferen van muzikanten, zangers en zangeressen. Legendarische

Lees meer