25 jaar na dato in de bioscoop: Oasis Knebworth 1996

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park, om Oasis te zien optreden in twee record brekende, tijdperk-bepalende shows. Het is nu 25 jaar geleden dat deze concerten plaatsvonden. Tijd voor de echte liefhebbers van de band om dit nog eens te herbeleven. Deze speciale documentaire wordt op 23 en 26 september vertoond in bioscopen door heel het land. 

De concerten waren binnen een dag uitverkocht: maar liefst 2,5 miljoen mensen (2% van de gehele Britse bevolking!) probeerden tickets te kopen. Met een setlist boordevol absolute hits, zoals ‘Champagne Supernova’, ‘Wonderwall’ en ‘Don’t Look Back in Anger’, waren de twee dagen in Knebworth zowel een hoogtepunt in het succes van de band als een mijlpaal voor een hele generatie. De documentaire laat dan ook het verhaal van de fans horen, zien en voelen. Met de manier waarop het concert en de verhalen worden weergegeven, proberen ze de kijker het gevoel van toen te laten ervaren. 

Tussen de verhalen door krijg je veel livemateriaal te zien. Alle bekende hits komen voorbij, uitgevoerd door de meesters zelf. Dit verhaal wordt verteld via de ogen van deze fans, maar ook door aanvullende interviews met de band en de concertorganisatoren. De heren zelf vertellen over die tijd en de geschiedenis die ze op dat moment schreven. Daarnaast hebben de gebroeders Gallagher ook zelf deelgenomen aan het productieproces van de documentaire.

De film is exclusief te zien op 23 en 26 september 2021 in bioscopen door heel het land. Kijk voor een bioscoop in de buurt op: www.oasisknebworth1996.com

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws